Megéri még Sandy (vagy Ivy) Bridge CPU-t venni?
Sandy i3-at vennék játékra, később cserélném Ivy i5-re.
Csak van néhány gondom az LGA 1155-tel kapcsolatban:
1. Nehéz hozzá kapni alaplapot. LeC-nél bontatlanul csak H61 van, B75 csak hátlappal. Vagy nem számít? Mit adnának még egy bontatlan alaplaphoz? A kézikönyvet megtalálnám a gyártó honlapján is?
2. Ezekhez az alaplapokhoz Bios frissítés kell, hogy befogadják az Ivy procikat? Ha igen, hogyan lehet ezt megcsinálni? Felismeri az alaplap a procit, és még a Biosban tudom frissíteni pendriveról magát a Biost? Vagy akár Windowst is telepíthetek, és onnan is frissíthetem a Biost?
3. Bizonyos újabb technológiák hiánya. Gondolok itt a SATA3-ra, USB 3.0-ra, PCI-e 3.0-ra, illetve a DDR3 1600 MHz-re. Ezek mennyire számítanak. Nem szeretnék ennyi minden miatt Z77 alaplapot venni, mert akkor már nem éri meg 1155-re építkezni.
Vagy olcsóbban jönnék ki Haswell i3-mal? 1150-re olcsóbbak az alaplapok, és eléggé felszereltek a H81-esek is.
RAM-ból valószínűleg 2x4 GB-ot használnék. VGA-t később vennék hozzá, CPU-tól függően, hogy ne legyen nagy bottleneck.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kérdező.Minden felhasznállástól függ a mai játékokra bőven elég az amiket felsoroltál,akár használtan is.Persze az I5-ös 2400-as vagy 4460-as nem fog annyi FPS-t kreálni mint a legújjabb ryzen vagy i7 de szerintem megéri persze ha értelmes áron hozzá tudsz jutni akkor simán.Én legutóbb 24k-ért láttam i5-2400-at dobozzal együtt,igaz ez céges ajánlat volt.Mondom ezt úgy hogy nekem i5-4460-am van és mindamellett a Sandy illetve az Ivy egy nagyszerű platform.
Üdv.Tomi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!