Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a különbség a két gép között?

Mi a különbség a két gép között?

Figyelt kérdés

1.:

Processzor típusszáma: i3-5005U

Processzor sebesség: 2 GHz

Merevlemez kapacitása: 500 GB

2.:

Processzor típusszáma: i5-6200U

Processzor sebesség: 2.3 GHz

Merevlemez kapacitása: 1 TB

Tudom, hogy a második valamiben jobb, de mennyivel? Az első nagyon gyenge/lassú lenne?

2016. aug. 9. 19:51
1 2
 11/17 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Tessék bocsánatot kértem az előző kérdésnél! :R
2016. aug. 9. 21:12
 12/17 anonim ***** válasza:

A kérdés, hogy mire akarod használni. Átlag felhasználásra (net, office, filmnézés) nem fogsz problémába ütközni egyikkel sem, játékra pedig feltehetően egyik sem jó (bár ez videokártyán múlik, amit nem írtál).

Hogy gyakorlatban mit jelent az 500GB háttértár? Kevesebb lomot tudsz rajta felhalmozni. Most komolyan, alkalmazásoknak bőven elegendő 500GB, leginkább filmek/sorozatok azok, amelyek tetemes tárhelyet tudnak foglalni, de max újranézéshez megint beszerzed a Nemzeti Filmtárból (értsd: nCore)

2016. aug. 9. 21:23
 13/17 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%
#12 Azt mondja médiaszakra megy. A videóvágáshoz nagyon sok hely kell, tapasztalatból mondom.
2016. aug. 9. 21:25
 14/17 anonim ***** válasza:
68%

Nem rákerestem, hanem arra a kérdésre pont válaszoltam - megjegyzem nem nehéz megtalálni a válaszaidat, elég gyakran egész nap spammeled a kérdéseket.

2016. aug. 9. 21:29
 15/17 anonim ***** válasza:
#13: ez elkerülte a figyelmemet, igen, így valóban érdemesebb a nagyobb háttértárút venni, illetve a processzor plusz sebessége is jól tud jönni (már csak amiatt is, mert i5-ön van turbo frekvencia is 2.8Ghz-ig).
2016. aug. 9. 21:30
 16/17 A kérdező kommentje:

[link]

Ez lenne az egyes számú. Szerintetek?

2016. aug. 9. 21:40
 17/17 anonim ***** válasza:

Én azt mondom laposba minimum i5. Miért?

Mert nem fogod tudni benne cserélni.

Mert 2* 3* akkora erőt fog képviselni a géped.

Mert több ideig lesz hasznos társad, természetesen ha megfelelően bánsz vele. Félévente kitakaríttatod, és nem használod kaja alátétnek.

500 gb vagy 1tb mindegy, mert azt külső hdd-vel, is tudod helyettesíteni.

Valamint, ha már lapost veszel azt ne a media marktban vedd. Oda hajszárítóért, meg hűtőért menj. Ne számítástechnikai dolgokért.

Egy szakboltban, megtudod beszélni, hogy a hdd-t kiszedjék a gépből, és egy külső rackbe tegyék, a helyére meg egy ssd-t tudsz tenni, ezáltal gyorsabb lesz a géped.

Valamint, lehet olcsóbban is ki jössz.

2016. aug. 9. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!