Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Profik segítség!?

Profik segítség!?

Figyelt kérdés
Helyzet a következő van egy számítógépen elég régi 1x1gb ram 120 gigas winchester nvidia geforce 9800 gt 400w táp intel duo 2ghz processzor és a probléma az hogy bekapcsol a számítógép viszont nincs kép!de a videokártyát nem rég vettem működnie kell. Eddigi észrevételeim: 2 monitort is megpróbáltam ugyan ez a baj próbáltama régi videokártyát ott is ugyan ez a baj 1honapja próbáltam legutóbB akkor volt képcsak ugye rossz videokártya úgyhogy csikos volt kép dd legálabb volt most nincs ugyanazt csinálja mint az ujjal nincs kép aztánamit eszre vettem hogy a eger és a billentyűzet nem vilagitanak pedig be vannak dugva a hatul lapba tehát arra is gondoltam h most rossz a lap? Vagy nem kap elégáramot? De ilyen gépnél bőven elég kell legyen a 400w gondolom szóval lehet tönkrement a lapom amig állt 1 hónapig? Mi a véleményetek?!?

2016. aug. 9. 15:30
1 2
 1/18 |Orfeusz| ***** válasza:
Biztosan jó helyre van dugva a monitor? Tehát semmiképpen sem az alaplapi kimenetbe, hanem a videokártyába?
2016. aug. 9. 15:39
 2/18 MGéza ***** válasza:
Milyen 400w táp? Elképzelhető hogy ennek a kártyának kevés. Pci-e 6pin adapter rá van dugva illetve van ilyen a kártyán/tápon?
2016. aug. 9. 15:43
 3/18 A kérdező kommentje:

1. Igen videokártyáravan dugva

2.enyire nem értek hozzá kifejtened legyszives? / ha ennek a kartyanak kevés akkor a regivel miért nincs kep? Egy hónapja volt mikor próbáltamigaz csikos volt mert rossz a régi kártya de most nincs semmi kep fel se villan a monitor zölden csak aram van narancssárgan es ennyi az ujjal is ugyanez a helyzet.

2016. aug. 9. 15:54
 4/18 Senki Alfonz ***** válasza:

Kezdjük az elejéröl .

Amikor megnyomod a bekapcs gombot történik valami ? ha igen, mi ?

Egy hónapja használtad a gépet, müködött, kikapcsoltad, most ujra be akartad kapcsolni és nem megy, vagy közben csináltál vele valamit ?

2016. aug. 9. 16:09
 5/18 MGéza ***** válasza:

A lehetőségek elég széleskörűek:

Meghalt az alaplapi pcie slot.

Meghalt a kártya(inkább nem, mivel másikkal se jó)

Meghalt a táp/nem képes ellátni árammal(típus,konfig?)

Rossz a monitor, ha alaplapi kimenetről megy, akkor nem.

2016. aug. 9. 16:10
 6/18 A kérdező kommentje:

Bedugtam.alaplapi kimentben ott sem működik. 1 hónapig hozza se nyúltam. Most vettem a kártyát h majd berakom es megy de ugye se kep semmi pedig 1 hónapja meg a regivel is volt csíkos kep most se ujjal se régivel nincs.

Bekapcsolom a számítógép pörög a proci hűtő videokártyán is menneka. Hutok tap is forog vinyo is adja a maga hangját aztán egy ilyen pittyenes mikt regen ilyenkor szokott bejönni a bios választási lehetőség meg ezek es a monitor is a pottyenes utánszokott felvillani most pittyenes után semmi se történik kep nincs ami meg érdekesh az eger es a billentyűzet se vilagit csak amikor bedugom felvillan es ennyi.

2016. aug. 9. 16:17
 7/18 MGéza ***** válasza:
A felvetéseddel kapcsolatban kedves kérdező igen egy erősebb, több áramot felvevő kártya túlterhelheti annyira a 12V ágat, hogy teljesen elszáll és akkor nem képes ellátni semmit sem.
2016. aug. 9. 16:17
 8/18 A kérdező kommentje:
Annyit csináltam vele ugye h a kártyákat cserélgettem most hatha működika regivel de azzal se csinálja amit eddig (bejön csak csíkos kep) sötétség monitor fénye se villan fel.zoldre hanem narancssárga es nincs kep
2016. aug. 9. 16:19
 9/18 MGéza ***** válasza:
Mi a táp típusa elárulnád? Gyanítom hogy az szállt el. Vedd ki a kártyát, ne legyen bent egyik sem, csak a lapra kösd a monitort úgy is semmi? Nekem ez erősen áramellátási bajnak nèz ki.
2016. aug. 9. 16:26
 10/18 Senki Alfonz ***** válasza:

Nézd át a gépet , nem e mozdult el valami , nem ér e össze valami stb. a szerelés után ( mindenkivel elöfordulhat )

Ha CTRL-ALT-DEL-t nyomsz ( atól függetlenül hogy se fények a billentyüzeten se kép megváltozik a vinyó hangja ( értsd reagál rá ? )

Páróbáld meg vidkártya nélkül összerakni , hogy inditáskor elcsipogja e az alaplap a bánatát ( nincs vidikártya)

2016. aug. 9. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!