Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Arányos konfig?

Arányos konfig?

Figyelt kérdés

Intel Core i7-6700K processzor

Be Quiet Dark Rock Advanced C1 BK014 processzor hűtő

MSI Z170A Krait Gaming alaplap

Seasonic 650W SS-X650 tápegység

MSI GTX1070 Gaming X 8G 8GB DDR5 videokártya

2 db Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4 2133MHz HX421C14FB2/8 memória

Thermaltake Overseer VN700M1W2N fekete számítógép ház

ASUS STRIX RAID PRO 7.1 PCIe hangkártya (Logitech G35 headsetet és Logitech Z-506 hangfalat tervezek használni hozzá, van értelme?)

Két monitor lenne rárakva, egy 4K játékokhoz, és egy FullHD filmnézéshez, ilyesmihez.

A másik kérdés, kell nekem az i7? Közepes mértékben gondolkoztam videószerkesztésen/vágáson.

Köszönöm a válaszokat!

2016. aug. 9. 14:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Ha belefér a keretbe az i7 akk az legyen
2016. aug. 9. 14:55
 2/21 anonim ***** válasza:
86%

Jó kérdés, az biztos, hogy ekkora táp nem kell, így abból simán lefaraghatsz 20 ezret.

Egy olcsóbb Z170-es lap is tökéletes lenne, viszont a kártya:

FHD-hoz sok, 1440p-hez tökéletes, 4K-hoz kevés lesz, szóval őőőőő vagy 1440p-s monitor lesz és mellette a FHD (de nagyon meg fogja fogni a kártyát ha egyszerre akarod a kettőt használni) vagy spórolkodol kicsit és valahogy beletuszkolsz egy 1080-t az mondhatni elég erős 4K-ra, de mellette egy FHD-s monitor még mindig sok lenne.

Na meg a 4K egyenlőre butaság, mert egyenlőre nincs olyan hardver kombó ami teljesen elég lenne a 4K-ra játék szintjén.

Visszatérve a zárójeles mondatra.

Hidd el nekem, hogy meg fogja fogni a gépet.

Amikor az 1600x1200-as monitort használtam fő monitornak és az 1366x768-ast betettem mellé, hogy kisebb játékoknál nézzek közben valami videót vagy ha nem ment valami akkor tutorial vagy bánom is én, megéreztem és is meg a gép is, mivel amíg 1 nagy monitorral ha az anno játszott játékokat veszem alapul akkor átlagban ilyen 100 FPS volt addig a 21'+19' kombóban majdnem felére esett vissza a teljesítmény. (Pl.: egy ETS 2 anno ment 90 FPS-el a addig a 2 monitorral ez leesett 50-60-ig [nem mintha számítana az FPS csak példaként említem])

Az igazi probléma pedig akkor jelentkezett mikor a 2560x1440-es kijelzőt bekötöttem és már az 1366x768-as bekötésével is ennél sokkal rosszabb teljesítmény csökkenés jelentkezett.

4K kijelzőn meg játszani plusz FHD-n FHD filmet nézni meg még nehézkesebb lesz egyszerre egy 1070-el, akármennyire is Titan X teljesítményt hoz.

De egyébként nagyon jó lesz ha tényleg kell szerkesztés/vágáshoz.

--------

Logitech Z-506 nem épp a tuti dolog, és csak akkor legyen 5.1 rendszered ha 5.1 jelet is küldesz ki rá, másként értelmetlen és egy ugyan olyan árú 2.1 vagy akár 2.0 is porig alázza.

2016. aug. 9. 15:07
 3/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, akkor csak 1440p monitor lesz, mellé a FullHD-t azért szeretném mindenképp, amúgy csak ritkán nézek filmet igazság szerint, de ez jobb lesz így is, mint a folyamatos Alt+Tab megoldás, amit jelenleg űzök :D

Azért ezt választottam lapnak, mert van elég USB-je hátul is (A legtöbb 1151-es lap elcsúszik ezen, nekem viszont fontos), valamint az elegendő SATA csatlakozó szintén szempont.

A hangkártyára nem kaptam választ, hogy kell-e nekem, vagy az MSI beépített hangkártyája elégséges-e, hogy megadja azt a headsetnek/hangfalnak, amit ki tudnak nyomni magukból.

Köszönöm a hangfallal kapcsolatos észrevételt, most így logikusan belegondolva egy 2.0 vagy 2.1 is elég, játszani úgyis headsettel fogok, zenét meg kisebb hangrendszerrel is lehet hallgatni.

Akkor milyen tápot ajánlasz? Legalább Seasonic minőséghez ragaszkodom :D

Összegezve: Reppent a zöld :)

2016. aug. 9. 15:17
 4/21 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Ádám nem tudom, de én szerintem csak akkor fogja meg a második monitor az elsőn a játékot ha egyszerre csinálja a kettőt. Szóval egyszerre 4k játék és FullHD filmhez kevés lenne a kártya.

Úgyhogy legyen egy 2K-s monitor és egy FullHD de ugye ha egyszerre megy mindkettőn valami kevés lesz az 1070.

2016. aug. 9. 15:17
 5/21 anonim ***** válasza:

Egy Asrock Z170 Extreme 4 lap sokkal többet nyújt ugyanazért a pénzért, ez csak egy szép alap tuningos dizájn lap.

Az a táp nem jó választás, helyette egy Super Flower Leadex platinum 550W, akár gtx-1080 sli-hez is elég.

Gigabyte G1 Gaming ugyanazt nyújtja, mint ez az MSI, de jóval olcsóbb.

Memóriából ne már hogy ilyen "alap szutykot" vegyél. (értsd úgy hogy ilyen csúcs gépbe). 2x8gb 3200 cl-16 kapható már 27k körül, alig drágább. Sok számítás igényes feladatnál elég nagy lenne a különbség az alap 2133-hoz képest.

Ház nekem nem tetszik, mondjuk nem is adnék 40k-t egy házért. Zalman Z9 Neo fehér, Phantex Eclipse P400 fehér nekem ilyesmik tetszenek, 18-25k.

Szerintem nincs szükség manapság külön hangkártyára...

4K játékhoz a 1070 már nem kompromisszum mentes, de gondolom ezt tudod. A 1080 se az. Ahhoz SLI kell, hogy max. beállításokon vigyen mindent.

4K játékhoz nem kell i7, de ha belefér, legyen az. Tuning i5-re nem éri meg, annak az árán kijön egy sima i7 tuning nélkül, az meg erősebb sokkal.

2016. aug. 9. 15:23
 6/21 anonim ***** válasza:
Az alaplapod hangkártyája is tudja az 5.1-et, szóval ha a film úgy van kódolva, érezhető a különbség a 2.1-hez képest.
2016. aug. 9. 15:27
 7/21 anonim ***** válasza:

"4K kijelzőn meg játszani plusz FHD-n FHD filmet nézni meg még nehézkesebb lesz egyszerre"

Tudom, hogy csak akkor fogja meg nagyon a kártyát. :D

Most ha én is csak a 1440p-s monitort használom only akkor a jelenlegi érdeklődési körömnek megfelel a 7970 teljesítménye, mert egy Evolve-t is 60 FPS fölött tart, viszont ha valami megy a 768p-s monitoron pluszba akkor már ez a szám jócskán leesik 30 alá.

2016. aug. 9. 15:30
 8/21 anonim ***** válasza:

Játék közben egy másik kijelzőn nézel egy filmet, szerintem az nem fogja le a kártyát. Minimális procihasználatot jelent, amit egy i7 mellett szerintem észre se vennél.

Egyébként a 2K meg a fullHD az ugyan az.

2016. aug. 9. 15:31
 9/21 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

"Nem fogja le a kártyát"

Van egy HD5850-em, egy 1680*1050-es és egy 480p-s monitorom, nem akarok sokat ettől a kártyától de még ezt is megfogja, pedig azért nem kérdek sokat és az elvárásokhoz képest a kártya se gyenge.

2016. aug. 9. 15:37
 10/21 anonim ***** válasza:

Egy vlc player-be megy a film, vagy csak egy net ablak van nyitva, amiben fut egy youtube videó, az milyen hardvert eszik?

Csak mert nekem van egy broadwell Pentium 3805U procim és az IGP benne sem túl acélos, de 1600x900 kijelzőn rengeteg net-ablak, cad, stb. meg van nyitva, HDMI-n meg megy a film róla a TV-n. Amíg 4gb ram volt benne, néha akadozott picit, mióta 8gb, azóta semmi gond.

2016. aug. 9. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!