Milyen monitort vegyek? Képarány?
Sziasztok!
Használtan szeretnék venni valami monitort, lehetőleg elég olcsón.. de nem is ez a legfontosabb. Leírnám..
A mostani monitorommal a legnagyobb probléma:
- mivel 1280x1024 felbontású (5:4 képarány) ezért a legtöbb ÚJ / újabb játék nem támogatja = fekete csíkok / széthúzott texturák.. !
Ezért szeretném lecserélni a mostani monitorom egy olyanra, aminél nem lép elő ez a jelenség.
Úgy tudom a mostani játékok 16:9 képarányra lettek "megírva" szóval akkor azt jelenti, hogy egy 1600x900 felbontású 16:9-es monitornál már nem lennének csíkok?
vagy csak HD (720p) és FHD (1080p)-nél nincs ez a fekete csík jelenség?
Előre is köszi.
1280x1024 tudtommal 4:3-as képarányú.
fhd alá ne add, a 21:9 most nagy divat, én már a 2k-ba fektetnék, ha van hozzá jó videókártyád.
lényeg a lényeg: fullhd alá ne add.
GTX750Ti vga, Q9300 cpu, 4gb ram.
a mostani monitoron a gta v megy highon, de fhd-n lehet lowon se menne.. ezért gondoltam h FHD alatt maradnék
FHD-ba a GTA V azzal a géppel, kb medium beállításokban produkálna 30 fps-t.
A monitorod feltétlen cserére szorul, és igen full hd alá ne add.
Pár tipp a vásárláshoz.:
Használtan, csakis olyat amire még bolti garancia él!
A monitor a legfontosabb része a gépnek, hiszen azt nézed. Nem mindegy milyen a monitor, mert a nem megfelelő ronthatja a szemed is.
A monitorok különböző panelekkel vannak felszerelve.
A legolcsóbbak a TN, és a VA panelek.
TN - Szép képet adó, de kis látószögű betekintést engedő paneltípus. Az alacsony válaszidő miatt ( 1-2 ms ) a legjobb választás játékra, viszont ágyból való filmnézésre nem javasolt.
VA - Kis látó szög, de tűéles kép, és szín vissza adás. Alacsony válaszidejű, (4-6 ms )
Hátránya, hogy hőre, nyomásra nagyon érzékeny.
IPS/PLS - Élénk színek, éles kép, nagy látószögű betekintés, és ma már alacsony a válaszideje is.( 4-8 ms)
Hátránya, hogy drága, viszont ez a legjobb minőségű panel.
Nagyon sok minden fontos egy monitor választásnál, de talán a legfontosabb a méret. Egy 21,5 -23,6 colos monitor bőven elegendő, ha a monitort közelről nézed. 1-3 méter. Ha filmnézés is a cél, akkor a 27 col a megfelelő választás, viszont ennél a méretnél már ajánlott a 2k felbontás. Ezért mélyebben a zsebbe kell nyúlni.
Kifejezetten játékra, én a TN, vagy a VA panelt javaslom. Filmezésre, játékra, pedig az IPS/PLS-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!