A router a probléma?
Figyelt kérdés
A napokban a Media Markt-ban vettem egy Wi-Fi router-t, és hozzá tartozó kábelt. Hogyan tudnék életet lehelni bele. Az internet kábel a gépbe dugva, a másik kábel pedig fut a géptől a router-be. A beálításokon belül kell valamit bütykölni?2016. aug. 7. 19:10
1/6 anonim válasza:
Nem értem, az a baj, hogy nincs neted? Vagy mi? Nem működik a router? Modemed van egyáltalán? Ahhoz is csatlakoztattad a routert? Azt írtad, van egy kábel, ami a gépbe van dugva, egy meg ami a géptől a routerbe. Egy gépben csak egy hálózatikábel csatlakozó van 0o. És ha lenne is 2, nem használhatnád switchként. Akkor most mi van?
2/6 anonim válasza:
Internet szolgáltatódtól függően be kell állítani a router WAN kapcsolódását.
Ez lehet Dynamikus IP mert pl. kábel modemmel azonosít a szolgáltató.
de lehet DSL szerű és PPPoE hitelesítést igényel.
3/6 A kérdező kommentje:
Bocsánat, eléggé buta vagyok ezekhez a dolgokhoz... A lényeg, hogy kábeles netem van. A routeren 8 darab internet kábel bemenet van. Hogy lehetne életet lehelni a routerba, hogy legyen létrehozva Wi-Fi hálózat?
2016. aug. 7. 22:39
4/6 anonim válasza:
A modemből (amit az internetszolgáltatód ad) kell egy kábel a routerba, annak is KÉK színű csatlakozójába (vagyis remélem kék, nekem TP-Link-nél kék, a többi pedig sárga|ha nem kék, akkor abba, amelyikből csak egy van), aztán a géphez vezetett kábelt valamelyik sárgába, vagy amilyen színű. Ezek után a routerhez adott lemezzel telepítsd fel a gépedre a router driver-ét (alkalmazás), és futtasd azt. Menj végig a telepítőn, és kész is vagy. Ez egy TP-Link Router beüzemelésénél így zajlik, többi márkáról nem tudom, hogy van. Remélem segítettem.
5/6 anonim válasza:
Énis probálok segiteni. Az internet kábelt dugd be (ami bejön a lakásba) A WAN router portjába. Ezt kékkel jelöli a tp-linkes router. (Mindent tp-linkhez írok, ugyhogy remélem azod van.) Ha ez megvan, kaptál elvileg hozzá egy fehér kábelt, ott van 1-5 szám a routeren az 1.be bedugod, és onnan pedig a pc-be. Majd csinálhatod cd-ről vagy böngészőből is, én böngészőből szoktam. Begépeled a 192.168.0.1-et vagy a 192.168.1.1-et. Amelyikre behozza. Itt kérni fog felhasználónevet és jelszavat. Az alapjáraton admin admin. ha beirtad, bedob a routerbe. Ott elmész a Network menüpontba és benyomod hogy detect. Kiválasztja azt a csatlakozást ami neked a nethez kell. Kis segitség UPC-Dynamic IP, Telekom Digi PPPoe. Ha kész vagy elmentetted, és elvileg netnek is kellene lennie.
6/6 anonim válasza:
Ja és a számokat a böngésző felső hosszú keresőjébe kell írnod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!