A Media Markt-ban vettem egy router, amivel problémám van. Visszavihetem?
Figyelt kérdés
A Media Markt-ban vettem egy routert,direkt azért, hogy végre normális jelerősség legyen otthon. Azonban USB-csatlakozós modemünk van és a routeren nincsen USB port(Nem szépítem, elég bal.fasz voltam). Ilyenkor vissza lehet vinni a boltba és kérni helyette egy másikat, vagy a pénzt adják vissza? A válaszokat előre is köszönöm!2016. máj. 6. 15:11
3/12 A kérdező kommentje:
A routert 2016.05.06(ma) vettem 11:27-kor.
2016. máj. 6. 15:57
4/12 anonim válasza:
Akkor élhetsz az elállás jogával. Amúgy szerintem szó nélkül vissza adják a pénzt , csak arra figyelj hogy oda vidd vissza ahol vetted! Amúgy ha nem ott szeretnéd megvenni a másikat és az eladó nem adja vissza a pénzt akkor hívd oda a főnököt stb.
5/12 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm!
2016. máj. 6. 16:08
6/12 anonim válasza:
Nem tudom, milyen elállás jogáról beszélsz.
Olyan csak netes foglalás/vásárlás esetén van, s 14 nap. Ha csak bement a boltva, s vett valamit, akkor nincs ilyen.
Mivel nem a bolt hibázott, követelésnek sincs helye. Ha újra el lehet adni a terméket eredeti áron, akkor a bolton múlik, hogy lazán, megengedően kezeli a dolgot a jó hírnév megőrzése érdekében, vagy mereven ragaszkodik a szabályokhoz, s elutasítja a kérést.
Főnököt lehet persze kérni, ő dönthet másképpen is, mint az eladó. De mint mondtam, csak kérni lehet, amelyet nem kötelesek teljesíteni.
7/12 A kérdező kommentje:
És ilyenkor hová kell menni? A pénztárhoz, vagy az információhoz? Vagy hová?
2016. máj. 6. 16:47
8/12 anonim válasza:
Az ügyfélszolgálati/információs pulthoz menj.
9/12 anonim válasza:
Azt hiszem, vevőszolgálat van kiírva. Nagyon változó, melyik üzletükben hogyan reagálnak ilyenre, de nem esélytelen a dolog. Még az is előfordulhat, hogy benyelik a veszteséget, azaz akkor is ráállnak a cserére, ha ki kell dobni azt, amit visszavittél.
10/12 anonim válasza:
Elvileg jogod van arra hogy azt hiszem 14 napig bármilyen árut visszavigyél oda ahol vásároltad, és bizonylat ellenében vissza kell adniuk a pénzt. Én így tudom. De meg lehet kérdezni a fogyasztóvédelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!