Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi okozhat nagyon vékony...

Mi okozhat nagyon vékony nyikorgó hangot a gépben?

Figyelt kérdés
Egy nagyon furcsa jelenségre figyeltem fel. A gépem egy nagyon vékony, néha meg-meg szakadó nyikorgó hangot kezdett adni. Természetesen ventilátorokra gyanakodtam, a tápét ki is cseréltük, a procit jövő héten fogom, de a hang furcsán "viselkedik". A meg-meg szakadás, elvékonyodás látszólag reagál arra, ha a kurzort végighúzom a tálca ikonokon. Tudom hihetetlennek hangzik, de van összefüggés. A Windows (10, x64). SSD-re van telepítve, plusz van a gépben 1tb HDD háttértárnak. Van valakinek ötlete mi okozhat ilyen furcsa zajt?
2016. aug. 7. 00:27
 1/6 A kérdező kommentje:
Egy kis update: Úgy látszik a kurzor mozgatására és a görgőre is reagál a zaj. Nem, nem az egerem nyikorog :D A gépházból jön
2016. aug. 7. 00:31
 2/6 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
78%
Próbáltad már másik USB-be dugni?
2016. aug. 7. 00:35
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Csúszik az ékszíj, vagy el van kopva a fékbetét.
2016. aug. 7. 00:36
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg a vinyó? :D

Nekem bekapcsoláskor és kikapcsoláskor cisnálja picit.

2016. aug. 7. 01:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Úgy néz ki sikerül felderíteni. A jelenség neve: Coil whine. Lényegében arról van szó, hogy ahogy az elektromosság áthalad a tekercseken, azok vibrálnak, de annyira magas frekvencián, hogy a keletkező zaj csupán vékony nyikorgásnak hangzik. Rátapasztottam a fülemet a gép jobb hátsó sarkára és ott annyira hangos, hogy egyértelműnek tűnik, a tápegységből jön. Okozhatja még az SSD, vagy a videókártya is, de annyira határozottan a tápból szól, hogy nincs kétség. Köszönöm mindenkinek a segítőkészséget, remélem, ha valaki hasonló dologgal szembesül, megtalálja majd ezt.
2016. aug. 7. 01:15
 6/6 anonim ***** válasza:
48%
gyenge minöségü a tápod ...ez okozhatja táp elhalálozását vagy géped leégését ...
2016. aug. 7. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!