Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem olvas be a gépem...

Miért nem olvas be a gépem kettő vadi új CD-t, ha bármely más CD-t, DVD-t képes beolvasni?

Figyelt kérdés
Nem is vagyok benne biztos, hogy a nem olvassa be a helyes leírás. Vettem tegnap egy zenei cd-t, pontosabban 2-t (egy albumról van szó, csak 2 cd), ma próbáltam ki őket, és nem jók. Berakom a gépbe, nem dob fel semmilyen ablakot, hogy hogyan szeretném megnézni/megnyitni a cd-n található fájlokat, semmit. Aztán mikor a számítógépben rákattintok a meghajtóra duplán, kiadja a cd-t és kiírja, hogy "Kérjük helyezzen be egy lemezt a meghajtóba". De csak ennél csinálja, másik cd-t és dvd-t vígan beolvas. Mi lehet a gond? Szoftveres gond? A vadi új CD-k rosszak? Esetleg tönkre mentek attól, hogy 8 órát utaztam a dög melegbe és bele volt rakva a táskámba? Szerintem az utolsó... Ha esetleg igen, egy másik városban lévő ugyanolyan boltba visszavihetem? Minden esetre feltettem ide a kérdést, hátha okosabb leszek.

2016. aug. 5. 16:53
 1/6 A kérdező kommentje:
Laptopon és cd lejátszón megnéztem, ott működnek. Akkor elképzelhető, hogy a gépemben lévő cd-dvd meghajtó kezd tönkre menni?
2016. aug. 5. 17:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen,elképzelhető. Mennyi idős,milyen típusú meghajtó?
2016. aug. 8. 10:42
 3/6 A kérdező kommentje:
Olyan 5-6 éves van már... A típus... Annyira nem értek az optikai meghajtókhoz.. Rá van írva, hogy superplus meg superwritemaster... xD Hatalmas segítség, tudom. De kisebb google-ozás után elvileg Samsung-WriteMaster SH-S222A... Viszont a "Számítógép" - "Cserélhető adathorfozós eszközök"-nél azt írja, hogy TSSTcorp CDDVDW SH-S223C, típusnál olyat találok, hogy DCD/CD-ROM meghajtók. Nem tudom, hogy ez az, amit kérdeztél e. Az igazság, hogy fogalmam sincs, milyen van a gépemben. Vettem egy alapból összerakott gépet 5-6 évvel ezelőtt, amiben azóta mindent kicseréltem, csak ezt nem, mert úgy gondoltam minek, működik... De minden esetre így néz ki. [link]
2016. aug. 8. 16:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Típusnál olyat találok, hogy DVD/CD-ROM meghajtók. *javítva
2016. aug. 8. 16:51
 5/6 A kérdező kommentje:
AIDA64-ben az eszköz típusára azt írja, hogy DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM
2016. aug. 8. 16:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Samsung meghajtók nálam is hamar elromlottak, volt, amelyik még 3 évet se bírt ki, nem is veszek azóta samsungot :D
2016. aug. 8. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!