Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes levenni processzorról...

Érdemes levenni processzorról a fém sapkát?

Figyelt kérdés

Van egy AMD a8 6600k procim ami egencsak melegszik. Új hűtővel (Raijintek aidos) már nem megy 90 fok felé a hőmérséklete.(előtte olykor 110-re is felment). de még ezt a 90-et is sokallom. arra gondoltam hogy le kéne kapni azt a sapit mert azt mondják hogy 15-20 fokkal hűvösebb lesz. érdemes?

Válaszokat előre is köszönöm!

#processzor #CPU #ihs amd
2016. aug. 4. 14:48
1 2
 1/12 P.O.C. ***** válasza:

Szinte biztos hogy nem a procival van a gond. Valami más gond van. Rossz a szenzor, vagy a tápegységed szórakozik.

Ennél a kőmérsékletnél amúgy már rég le kellett volna kapcsolnia a gépnek.

2016. aug. 4. 14:54
 2/12 MGéza ***** válasza:
Azt csak óvatosan szabad, mivel a magok alatta lényegesen sérülékenyebbek, mint maga a kupak. Szóval ha utána visszarakod a hűtőt, nagyon kell figyelni, ne menjen mellé paszta, nem szorítsd oda annyira. Első körben mindenesetre egy minőségi pasztát ajánlok, ami már kell is egy ilyen kategóriás hűtőhöz: például thermal grizzly kyronaut vagy coollaboratory liquid pro/ultra.
2016. aug. 4. 14:57
 3/12 anonim ***** válasza:
A fémsapkát semmiképp sem érdemes levenni, mert már semmi sem fogja védeni attól, hogy eldurranjon a proci. A gépházat távolítsd el és hűtsed a gépet külső ventilátorral. Az elöző hozzászólónak tökéletesen igaza van, hogy a tápegységed kezd gajra menni. Jobb ha megnézeted valakivel, vagy tápot cserélsz ;)
2016. aug. 4. 14:58
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem egy jó alaplapom van. Gigabyte f2a55 ds3 rev3

a tápom FSP hyper 500m. előző tápom ugyanez csak a nem moduláris (amibe egy csavar esett a gép szállítása közben.) előtte meg valami 5000ft-os teszkós. mindel ezt csinálta.

5/12 Hominida ***** válasza:
Hát, lehet, hogy azt mondják, de nekem irdatlan ökörségnek tűnik. Azért (is) van rajta, hogy a hűtő hozzásimulhasson, és azért fém, hogy jól elvezesse a hőt. Ha ezt leveszed, akkor mire teszed a hűtőt? És ez csak az egyik probléma.
 6/12 A kérdező kommentje:
pasztából CM e2 ic essential-t használok.
2016. aug. 4. 15:00
 7/12 A kérdező kommentje:

itt egy videó a hő problémáról: https://www.youtube.com/watch?v=EHk_taQXJYE

nem az enyém de egy kazán ez a proci. de legalább gyors

2016. aug. 4. 15:04
 8/12 anonim ***** válasza:

A kupak két feladatot lát el. Mechanikailag védi a processzort és nagyobb felületre osztja el a hőt a jobb elvezetés érdekében. Nem érdemes leszedni.

Az AMD-nél pedig nem ritka hiba, hogy a hőszenzor elszáll és hülyeséget ír ki. Ezt nem fogja megjavítani a kupak lebontása sem.

2016. aug. 4. 15:20
 9/12 P.O.C. ***** válasza:
Pl. ismerősömnek A6-5400K -ja van. Terhelés nélkül -7 °C -ot ír ki neki.
2016. aug. 4. 15:28
 10/12 anonim ***** válasza:

Aha. Akkor nem csak nekem volt -1 fokos AMD-m. Szerintem simán fals értéket látsz. Nekem 3 is volt( A10 7850K, A8 7600, A10 5800K), és mind a három baromságokat írt.

Biosban teljesen jónak tűnő értékek voltak.

2016. aug. 4. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!