Érdemes levenni processzorról a fém sapkát?
Van egy AMD a8 6600k procim ami egencsak melegszik. Új hűtővel (Raijintek aidos) már nem megy 90 fok felé a hőmérséklete.(előtte olykor 110-re is felment). de még ezt a 90-et is sokallom. arra gondoltam hogy le kéne kapni azt a sapit mert azt mondják hogy 15-20 fokkal hűvösebb lesz. érdemes?
Válaszokat előre is köszönöm!
Szinte biztos hogy nem a procival van a gond. Valami más gond van. Rossz a szenzor, vagy a tápegységed szórakozik.
Ennél a kőmérsékletnél amúgy már rég le kellett volna kapcsolnia a gépnek.
Nem egy jó alaplapom van. Gigabyte f2a55 ds3 rev3
a tápom FSP hyper 500m. előző tápom ugyanez csak a nem moduláris (amibe egy csavar esett a gép szállítása közben.) előtte meg valami 5000ft-os teszkós. mindel ezt csinálta.
itt egy videó a hő problémáról: https://www.youtube.com/watch?v=EHk_taQXJYE
nem az enyém de egy kazán ez a proci. de legalább gyors
A kupak két feladatot lát el. Mechanikailag védi a processzort és nagyobb felületre osztja el a hőt a jobb elvezetés érdekében. Nem érdemes leszedni.
Az AMD-nél pedig nem ritka hiba, hogy a hőszenzor elszáll és hülyeséget ír ki. Ezt nem fogja megjavítani a kupak lebontása sem.
Aha. Akkor nem csak nekem volt -1 fokos AMD-m. Szerintem simán fals értéket látsz. Nekem 3 is volt( A10 7850K, A8 7600, A10 5800K), és mind a három baromságokat írt.
Biosban teljesen jónak tűnő értékek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!