Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ragasztott hűtőbordát hogyan...

Ragasztott hűtőbordát hogyan lehet károsítás nélkül levenni? (lent)

Figyelt kérdés
Van egy-két régi vga-m amiken ilyen se nem csavarral se nem azzal a műanyag pöcökkel van rögzítve hűőborda hanem simán csak "rajta van" na most nem akarom nagyon feszegetni, de az istenért sem jön le, hogyan szedjem le anélkül hogy magával húznék valamit? Egyáltalán így van hőátadás a gpu és a hűtő között?
2016. ápr. 16. 18:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Milyen VGA?
2016. ápr. 16. 18:28
 2/9 A kérdező kommentje:
Ilyen matrox meg mx4000 és társai értéktelen, tényleg csak annyi érdekel ha le akarnám venni akkor hogyan lehet.
2016. ápr. 16. 18:30
 3/9 BM-Striker ***** válasza:

Simán leválasztod egy vékony pengével.

Gap pad-dal van rátéve, ami mindkét felén ragad, és vezeti hőt.

2016. ápr. 16. 19:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Illetve ne húzd hanem csavard a ragasztók sokkal kevésbé bírják az oldalirányú csavarást mint a húzást. Illetve igen egy pengével óvatosan lehet neki segíteni.
2016. ápr. 16. 21:15
 5/9 A kérdező kommentje:
Utóbb kerestem még, Ph-n azt írták fagyasztóba kell tenni előtte és akkor könnyen lepattan.
2016. ápr. 16. 21:23
 6/9 Hominida ***** válasza:
A fagyasztót én nem próbálnám ki, ha a chipben valóban nem akarsz kárt tenni.
2016. ápr. 19. 00:16
 7/9 A kérdező kommentje:

"A fagyasztót én nem próbálnám ki, ha a chipben valóban nem akarsz kárt tenni."

Szerintem ha meg is sérülne a kártya valamelyik komponense az nem a chip lenne hiszen önmagában nem a hőmérséklettel lenne a baj, hanem a nyákra lecsapódott pára okozna problémát ha olyan részeket zár rövidre amit nem kéne. Azt is írták ph-n hogy nem lesz baja csak egy napot várni kell míg mindenhol kiszárad.

2016. ápr. 19. 08:14
 8/9 Hominida ***** válasza:
A hidegben az egész IC összehúzódása esetleg okozhat mikrosérülést a chipben. Nem tudom, hogy a tok hőtágulása mennyire egyezik meg a chipével.
2016. ápr. 21. 23:03
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem lett tőle semmi baja 6db-al csináltam meg mind működik.
2016. ápr. 22. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!