Egyedi mATX ház készítése fából, mennyire biztonságos?
A bajom a házakkal az, hogy nincs olyan formában, olyan stílusban olcsón (szóval olyan 5-6 ezer körül), ami nekem tetszene.
Arra gondoltam hogy akkor készítek magamnak fából házat, viszont ugye fa + áram + lehetséges tűz nem a legjobb kombó. A hűtés így meg lenne oldva, és az egész ház fele ekkorában létezhetne, mint most :D
Így viszont persze meg lenne oldva az, hogy ha esetleg a gépben a táp elromlik (volt már rá példa), akkor nem ráz meg, és nincs gond a statikussággal.
Teljesen biztonságos egy fa ház is, ha megfelelően van megtervezve és kivitelezve.
A védőföldelésre nagyon figyelj, talán az a legveszélyesebb pont egy nem vezető háznál, mert neked kell ügyelned rá, hogy minden fém alkatrészed földelve legyen.
Kérd ki egy villanyszerelő (vagy komolyabban hozzáértő ismerős) véleményét és nem lesz gond! :)
G.
Na igen, pont emiatt kérdeztem, fogalmam sincs hogy mi az, és hogy azt hogyan kell kivédeni.
Annyit tudok róla, hogy le kell földelni ezeket, mert...meg_sz az áram ha valami gond van. Azt, hogy ezt hogyan csinálom, nem tudom.
Hát azért 6 fa lapot, meg pár fúrást és vágást nem igazán nehéz kivitelezni.
Régebben csináltam tablet tokot magamnak, mert 12 ezerért nem veszek olyant, amilyen nekem kell, megoldottam kettőből.
Mivel aprólékosan nem tudom kivitelezni, így a háznak egy része megmarad, szétszedve, egészen az alapokig, mivel merevlemez tartót nem csinálok, valamint az I/O-nak is kell egy kinézet, és a GPU pedig akkor nem tudna hol fix helyet találni magának. :D
Viszont így legalább 5 centivel kevésbé mély, 10 centivel kevésbé széles, és 15 centivel alacsonyabb lenne, szép csiszolt, festett, és lakkozott kinézettel.
A fa helyett maradnek az olcso haz + kisflex + kreativitas kombonal.
Nekem is butykolt hazam van, rendesen szellozik, latszik a gep belseje, mincs benne egy venti sem, megsem melegszik, es meg mindig nem kerult max 3 ezer forintba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!