Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért árulják ilyen olcsón a...

Miért árulják ilyen olcsón a Samsung 850 EVO Basic 2.5 250GB SSD-t?

Figyelt kérdés
35 ezer az új ára, használtan meg már láttam 15 ezerért. Valami gixer van vele?
2016. júl. 27. 23:34
 1/7 |Orfeusz| ***** válasza:
27-30 az új ára. [link]
2016. júl. 27. 23:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Azt mondjuk én sem értem, hogy a 120GB-os 22-23 ezer Ft, a 250GB-os meg 27 ezertől van már.
2016. júl. 28. 03:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért mert ennyi a reális ára. Nem számít olcsónak a saját kategóriájában !
2016. júl. 28. 08:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Az 500GB verzió meg csak 43 ezer Ft...
2016. júl. 28. 08:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Lement az SSD-k ára. Főleg, hogy a nagy kereslet a kingston, samsung termékek iránt van, még nagyobb gyártási dömpinget indított el (az áruk miatt).

Tény, ezek kevéssel lassabbak a jóval drágább ssd-knél, de átlagos felhasználásra egy kingston v300 450/450 MB ssd is bőven elég.

(Persze ilyenkor jönnek azzal, hogy slc, tlc, mlc egy flash lapka, azaz mondjuk a triple layer (tlc) harmadannyi írási ciklust képes elviselni, mint az mlc... Nem érdekes. Nem 60 évre veszed az ssd-t, jó annak ha 7-10 évet nyugodtan elműködik tárhely vesztés nélkül)

2016. júl. 28. 09:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Tisztában vagyok azzal, hogy mondjuk egy 850 EVO 120Gb elég overpriced, ha csak a méretét nézzük, de az továbbra sem fér a fejembe, hogy azonos szérián belül (Samsung 850 Evo) miért ilyen apró a különbség a 120GB és a 250GB-os SSD-k között.
2016. júl. 28. 10:09
 7/7 anonim ***** válasza:

olcsók az ssd lapkák, a gyártás szempontjából nem nagy különbség, hogy mennyi lapkát tesznek rá. Az adattároló lapkák ráhelyezése a teljes gyártás egy igen apró szegmense. Az, hogy a gyakorlatban nem a tárhely lett a fő tényező, az nekünk csak jó. Ki kell szórni a régebbi flash lapkákat, ezért nyomatják, hogy vegyed a nagyobbat, amin több van.

A 4 GB-os alsó szegmensbeli kártyáknál is így volt. Jelen esetben azonban a méretnek haszna is van, ellentétben a fenti vga példával.

2016. júl. 28. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!