Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Fujitsu-Siemens Amilo Pro...

Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3405-ös notebook ot fel lehetne úgy tuningolni, hogy elfusson rajta egy ma támogatott operációs rendszer "pl: windows"?

Figyelt kérdés

hozzám került egy ilyen gép aminek a jelenlegi tulajdonságai a következők:

Processzor, Mhz: Celeron M 1860 (440)

Memória, Mb: 512 MB DDR2 RAM

HDD, Gb: 60 GB

Video: 64 Mb UniChrome Pro integrált

Jelenleg a Windows XP Home Premium van rajta de ez is elég lassú rajta, főleg ha valami memóriaigényesebb oldalat nyitok meg rajta!

A gép az körülbelül olyan 9-10 éves lehet (gyártástól számítva) mert nálam csak egy éve van!

És igaz nem igazán értek úgy nagyon az ilyen dolgokhoz, de ha szerintetek pl. nagyobb merevlemezt és memóriát tennénk bele, akkor ha feltennék rá egy olyan windowsost pl. ami még támogatott én most itt gondoltam pl: a windows 7 vagy 10 re, most nem igazán tudom, hogy lehetséges-e ez vagy hogy működne-e a valamelyik támogatott rendszerrel úgy a gép, hogy pl normálisan fusson na akadjon, ég igazság szerint a net menjen rajta normálisan mert nagyja részt csak netezésre használnám, vagyis szinte csak arra kellene, és arra lennék, kíváncsi, hogy ez a kombó így lehetséges-e ezzel a régi géppel!

Tehát nyilván nem játékra kell meg stb, azért annyira tisztában vagyok, hogy játékot nem vinné el sehogy sem, meg amúgy sem játszom semmivel sem, csak legjobban a net rész érdekelne, na meg hogy fel lehet-e tuningolni, hogy egy normális ma támogatott Windows fusson rajta!

Köszi!

2016. júl. 27. 18:58
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Na igen még ha futna is rajta a windows 7 igen én is a processzorra gyanakodnénk, viszont azt már cserélgetni nem éri meg, vagyis nagyon költséges lennecmár rhy ilyen géphez, vagyis az már nagyon nem érné meg!

Sajnos a programot még nem tudtam rajta lefuttatni, mert még azóta nem voltam közelében, vagyis nem nagyon volt még rá időm, de ma este megnézem!

Viszont ha tényleg annyire gyenge ezca gép a windows 7 hez (még bővíve is), mert a processzort én már nem fogom csetelgetni ebbe a nagyon regi gépbe, mert az már nagyon nem érné meg!

És ahogy pl mondtátok itt hogy tegyem fel a linux ból a mint változatot, na most ebből nem tudom melyik a legfrissebb mert tudom ebből van több változat is de nekem a "linix mint xface 12" ha jól tudom meg van egy cd-n mert annó fel volt téve az asztali gépemre windows mellé de szinte nem is használtam!

Na most tegyük fel ha a rendszerigény még bővítéssel sem felelne meg a win 7 hez, akkor ha pl mondjuk teszek bele 2gb ram ot és araa mo djuk úgy felteszem a linux mint et akkor esetleg az jó lenne, úgy értem, hogy az futna-e rajta úgy kényelmesen ha pl csak neteznénk rajta, de nem igazán tudom mert a pl a32 bites linuxokon is meg lett szüntetve a google chrome támogatása azon felül meg gondolom, hogy mozilla maradna vagy esetleg opera, végül is ez annyira nem is lenne szempont tényleg csak azért akarnám, hogy a net menjen rajta ugy nagyjából kényelmesen, és hogy a mint hez elég-e a 2gb ram ha csak ez menne rajta illetvecmelyik verzió ezek közül a legjobb, vagy pl a sima ubuntu ugye mert ez ahhoz is kevés lenne ??

2016. júl. 28. 16:47
 12/20 anonim ***** válasza:
Most így tedd fel a LinuxMint-et, ne ölj bele energiát. Ha úgy érzed, akkor később tegyél bele RAM-o, most ne.
2016. júl. 28. 19:36
 13/20 anonim ***** válasza:
...szerintem. :)
2016. júl. 28. 19:37
 14/20 anonim ***** válasza:
Ja és igen régebbi mint kell, a mostaniak már nagyobb gépigényűek.
2016. júl. 28. 19:40
 15/20 |Orfeusz| ***** válasza:

Erre a procira mehet 64 bites Linux. A Mint 13-mat le tudod tölteni innen: [link]

A Cinnamon az alap változat, az jó lesz. Ha a laptop tud USB-ről bootolni (nézd meg a BIOS-ban), akkor az a legegyszerűbb, ha kiírod egy 2GB-os pendrivera (pl. ezzel a programmal [link] Ha nincs USB boot, akkor DVD-re írd ki!

A fél GB RAM sovány lesz napi használatra, de magában elfut a Linux. A 60GB HDD még elég is lehet.

2016. júl. 28. 22:11
 16/20 anonim ***** válasza:
Én találtam 13-ast. [link]
2016. júl. 29. 14:52
 17/20 anonim ***** válasza:
64 bites Linux? Biztos vagy ebben. Én nem értek a Linux-hoz annyira, de szerintem 32 bites lenne jó.
2016. júl. 29. 14:55
 18/20 A kérdező kommentje:

Értem köszönöm szépen, igen én sem igazán értek a Linuxhoz de azért valamennyire talán mégis biztos megszokom majd főleg ha gyorsabb lesz mint az xp!

Hát igen olyan nagyon túl sok energiát meg pénzt már én sem nagyon ölnénk bele, főleg úgy, hogy ha az újabb támogatott windows-okat, (mint ahogy tik is mondjátok) hogy nem futna, akkor én sem nagyon kínlódnánk már fele, szerintem internetezésre megfelel a linux is legalább is gondolom és mint ahogy azt, is hogy alapvető programokhoz is lehet benne találni alternatívát, mint pl: total commandet, vagy épp winrar, szóval alapvető programok

#15 Azt lehet, hogy elfutna rajta a 64 bites rendszer, de szerintem elég lesz nekem a 32 is ez annyira nem fontos főleg, hogy nincs is annyi ramom a gépben pl. amiért 54 bitet kellene váalsztani

A linux mint 12 azt hiszem nekem annó rajta volt az asztali gépemen windows mellett, tehát azt is én tettem fel, azt nem tudom, hogy a mintből melyik a legújabb verzió, de ha szerinted jó lesz a 13 asból pl a cinnamon, akkor majd letöltöm azt és kipróbálom, és igen usb ről tud bootolni a gép mer már próbáltam annó egyszer és sikerült mondjuk akkor nem linuxal, de a lényeg azt, hogy úgy nagyjából értem ennek a menetét szóval evvel már nincs is semmi probléma a többit megoldom, nem értek úgy nagyon ennyire hozzá, de úgy nagyjából közepes szintre sorolnám magam, tehát már csak annyi a dolgom, hogy letöltöm a linuxot .iso-t és akkor azt valamilyen programmal pendrive ra írni majd telepítés, ezt lehet este meg is próbálom, és ha működik akkor minden ok!

Egyébként nagyon köszönöm szépen a hasznos válaszokat és még esetleg annyi, hogy ha el is futna igaz a gépen úgy normálisan pl: a "mint 13 cinnamon" attól függetlenül szerintem kell bele egy kicsit több ram mert ami benne van az tényleg nagyon kevés, hogy nem tudom, hogy mondjátok így is jól futna rajta, szerintetek azt lehetne, hogy ha mondjuk veszek mondjuk még 1gb ram ot, azt bele tudom tenni a már meglévő 512 mb mellé, mert hely az van még rajta azon kívül egy, csak hogy ha bele is teszem mellé egyáltalán fog-e működni, úgy értem kompatibilis lesz-e egymással?

2016. júl. 29. 19:37
 19/20 |Orfeusz| ***** válasza:

Így van, telepítsd pendriveról, nézd meg hogy megy. A RAM cserének utána kéne járni (új kérdés itt GYK-n), mert itt lehetnek gondok kompatibilitással.

A 64 bites linuxnak megvan az az előnye, hogy ha külső programot telepítesz (pl Chrome) akkor általában a 64 bites verzió van a fő letöltési oldalon, és néha már nincs is 32 bites. De ez általános használatban nagyon ritka, ettől még telepíthetsz 32 bitest.

A linux világ átállt 64 bitre, mostanában állnak a 32 bites disztrók készítésével.

2016. júl. 29. 23:53
 20/20 atos maximus válasza:

az enyémben 2+1 GB ram van és egy dual core T7200 -as proci, Linux mint 20 mate 60bit. (2+2GB - ból is csak 3-at lát, kipróbáltam)

Youtube 720-as felbontással még akadásmentes!

Win 7 home is hibátlanul ment rajta, amíg jóban voltam a Bill Gacivel.

Ennyi, nincs tovább.

2021. febr. 1. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!