Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3405-ös notebook ot fel lehetne úgy tuningolni, hogy elfusson rajta egy ma támogatott operációs rendszer "pl: windows"?
hozzám került egy ilyen gép aminek a jelenlegi tulajdonságai a következők:
Processzor, Mhz: Celeron M 1860 (440)
Memória, Mb: 512 MB DDR2 RAM
HDD, Gb: 60 GB
Video: 64 Mb UniChrome Pro integrált
Jelenleg a Windows XP Home Premium van rajta de ez is elég lassú rajta, főleg ha valami memóriaigényesebb oldalat nyitok meg rajta!
A gép az körülbelül olyan 9-10 éves lehet (gyártástól számítva) mert nálam csak egy éve van!
És igaz nem igazán értek úgy nagyon az ilyen dolgokhoz, de ha szerintetek pl. nagyobb merevlemezt és memóriát tennénk bele, akkor ha feltennék rá egy olyan windowsost pl. ami még támogatott én most itt gondoltam pl: a windows 7 vagy 10 re, most nem igazán tudom, hogy lehetséges-e ez vagy hogy működne-e a valamelyik támogatott rendszerrel úgy a gép, hogy pl normálisan fusson na akadjon, ég igazság szerint a net menjen rajta normálisan mert nagyja részt csak netezésre használnám, vagyis szinte csak arra kellene, és arra lennék, kíváncsi, hogy ez a kombó így lehetséges-e ezzel a régi géppel!
Tehát nyilván nem játékra kell meg stb, azért annyira tisztában vagyok, hogy játékot nem vinné el sehogy sem, meg amúgy sem játszom semmivel sem, csak legjobban a net rész érdekelne, na meg hogy fel lehet-e tuningolni, hogy egy normális ma támogatott Windows fusson rajta!
Köszi!
értem, azt tudom, hogy a ram meg a merevlemez az nagyon kicsi, persze hisz azt ki is akarom cserélni, és ugyan a linux is elég a netezésre, de szerinted arra semmi esély nem lenne, hogy pl. ha kicserélek benne ezt azt nagyobbra, hogy a windows 7 pl. elfutna rajta!
Igaz egyébként nagyobb hardverigénnyel még az XP is jó lenne, de éles használat esetén szerintem az már nem a legjobb, meg legbiztonságosabb
Xp-nek is kéne 1GB RAM.
Erre LinuxMint13 az ajánlott. Még talán így is jó. [link]
Értem! igen én is kételkedtem rajta, hogy egyáltalán el is futna-e rajta ugyan valamelyik windows, mert már nagyon régi gép, de azért gondoltam teszek egy próbát, de ha nem akkor fölösleges a windows-al evvel a géppel foglalkozni!
Ugyan a linux is megfelelne a linux mintet meg még valamennyire ismerem is, de hogy ezt mennyire bonyolultabb használni pl a windows-hoz képest, vagy hogy azok az alapvető programok elérhetőek-e rá mint pl windowsra is
#4 azt nem tudom mennyit kezel, de van még rajta még egy memória foglalat, még a jenlegin kívül is szerintem 2 gb ot kezelnie kell neki!
De nem is értem mert az egyik ismerősöm, aki ért nagyjából az ilyenekhez, ő mondta nekem, hogy elég lenne neki egy kis tuning, memória, merevlemez csere stb és elfutna rajta a windows 7 na most akkor vagy nem ért, hozzá, vagy nem tudom miért mondta, ha mondjuk ő is tudhatta volna, hogy nem
És még annyi, ugyan mivel csak is netezésre kellene, akkor ha pl bővitem, és úgy teszek rá egy linuxot pl. mintet, akkor az mennyire különbözik pl a windowstól, egyáltalán erre van valamilyen támogatott böngésző, mert tudtommal a 32 bites linuxon sem megy már a chrome, mondjuk ez nem is lenne baj mert még van egy jó pá böngésző pl Firefox, opera!
meg hogy meg lehetne-e találni ebben a rendszerben a pl Windowsban megszokott programok alternatíváját, mert tudtommal azokat a programokat amiket pl windowsra fel lehet tenni azt linuxra nem igazán
No, kezel 2GB RAM-o valóban. Wibows7 starterrel bepróbálkozhatsz. A HDD cserével várj, végül is Starter elfut 40GB-on is, marad 20GB adatnak.
Vagy csak egy partíciód lesz, ami 60 GB, az bőven elég.
Itt meg a RAM-ok [link] kell 2x1GB. A beszerelésre meg a youtube-on találsz leírást. a gépről megvan a leírás, mert néha bios jelszót kérnek úgy hallottam, azt jobb lenne előre tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!