Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyek azok a védelmek,...

Melyek azok a védelmek, amelyek elengedhetetlenek egy mai tápoknál multimédiás használatra?

Figyelt kérdés

Találtam egy cikket erről, itt a következő védelmeket írja (ezek tényleg elegek egy jó táphoz, MÁS NEM FONTOS VÉDELMI SZEMPONTBÓL?)

A védelmek:

OVP (túlfesz), UVP (alulfesz), OCP (túláram), OPP (túlterhelés), SCP (rövidzár), OHP (túlmelegedés)

A cikk:

[link]

2016. júl. 26. 02:20
 1/10 anonim ***** válasza:
Intel v2.4 12v szabvány szerint OVP, UVP, SCP, OCP négyes az, ami kötelező. A mai tápegységekben általában szokott lenni OTP és OPP is. Előfordulat másféle technológia is, de ezek mind opcionálisak.
2016. júl. 26. 02:26
 2/10 A kérdező kommentje:
Akkor egy Chieftec GPS-700A8-as megfelel az elvárásoknak, sok helyen itt írták, hogy nem ajánlott ez a széria, most utánaolvastam és a tisztás látás végett kérdezem ezt, hogy szabad használni, nem okoz-e kárt?
2016. júl. 26. 02:28
 3/10 anonim ***** válasza:
Csak azért nem kapta meg a 80+ bronz minősítést, mert csak 230V-al működik. És ez kizáró ok. :) Nyugodtan használható, egy nagyon is jó táp. 85%-os a hatásfoka, ami Bronz.
2016. júl. 26. 02:42
 4/10 anonim ***** válasza:

Magas terhelésen szabványon kívül esik a feszültségérték, azaz veszélyesnek minősül a GPS széria.

Nem csak a dobozra írt vélt vagy valós védelmek számítanak egy tápegység esetében. Egyébként ezeket még a legolcsóbb szarokra is ráírják, függetlenül attól, hogy van-e benne.

2016. júl. 26. 02:47
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát ennek nem örülök. Szóval nem szabad bedőlni ezeknek vagy tényleg nem felel meg az ATX szabványnak?
2016. júl. 26. 02:53
 6/10 A kérdező kommentje:

Amúgy ezen a linken találtam, hogy milyen védelmek vannak rajta:

[link]

2016. júl. 26. 02:57
 7/10 anonim ***** válasza:

Már mondtam, hogy nem csak a dobozra írt védelmek számítanak. Sőt, senkit nem érdekel, hogy mi van a dobozra írva. Professzionális tesztet kell nézni a tápegységről. A linket elküldhetem privátban, itt nem tudom, mert a cím fennakad a GYK trágárszűrőjén.

3.3/5V ágak vannak veszélyben a magas búgófeszültség miatt, elsősorban a HDD-k és az alaplap károsodik, 12V ágon a feszültségérték 5% fölé is kúszhat. OCP hiánya problémát okozhat rövidzárlat esetében. A teljesítményéhez képest viszonylag kevés PCIe csatlakozó van rajta (mivel ez egy irodai széria). Az ársávhoz képest is nagyon hangos és a felépítés minősége is hagy némi kívánnivalót.

Általában ezt a tápegységet azok szokták megvenni, aki semmi mást nem néznek, csak azt, hogy minél nagyobb Watt legyen ráírva, minél olcsóbban. Nagyon nem arányos darab és erősen nem ajánlott.

2016. júl. 26. 03:32
 8/10 MGéza ***** válasza:
A GPS alapvetően egy jó, megbízható tápbelső, egy kimondottan professzionális cég, a Delta Electronics tervezése csak kissé eljárt már felette az idő, ma már nem igazán korszerű, belépő szintű.
2016. júl. 26. 05:40
 9/10 anonim ***** válasza:
GPS-700A8 az konkrétan CWT. Az oem design partner egyébként nem sokat mond a tápegység minőségéről.
2016. júl. 26. 05:44
 10/10 anonim ***** válasza:
#7 Elküldenéd azt a linket nekem lécci?
2016. júl. 26. 06:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!