Melyek azok a védelmek, amelyek elengedhetetlenek egy mai tápoknál multimédiás használatra?
Találtam egy cikket erről, itt a következő védelmeket írja (ezek tényleg elegek egy jó táphoz, MÁS NEM FONTOS VÉDELMI SZEMPONTBÓL?)
A védelmek:
OVP (túlfesz), UVP (alulfesz), OCP (túláram), OPP (túlterhelés), SCP (rövidzár), OHP (túlmelegedés)
A cikk:
Magas terhelésen szabványon kívül esik a feszültségérték, azaz veszélyesnek minősül a GPS széria.
Nem csak a dobozra írt vélt vagy valós védelmek számítanak egy tápegység esetében. Egyébként ezeket még a legolcsóbb szarokra is ráírják, függetlenül attól, hogy van-e benne.
Már mondtam, hogy nem csak a dobozra írt védelmek számítanak. Sőt, senkit nem érdekel, hogy mi van a dobozra írva. Professzionális tesztet kell nézni a tápegységről. A linket elküldhetem privátban, itt nem tudom, mert a cím fennakad a GYK trágárszűrőjén.
3.3/5V ágak vannak veszélyben a magas búgófeszültség miatt, elsősorban a HDD-k és az alaplap károsodik, 12V ágon a feszültségérték 5% fölé is kúszhat. OCP hiánya problémát okozhat rövidzárlat esetében. A teljesítményéhez képest viszonylag kevés PCIe csatlakozó van rajta (mivel ez egy irodai széria). Az ársávhoz képest is nagyon hangos és a felépítés minősége is hagy némi kívánnivalót.
Általában ezt a tápegységet azok szokták megvenni, aki semmi mást nem néznek, csak azt, hogy minél nagyobb Watt legyen ráírva, minél olcsóbban. Nagyon nem arányos darab és erősen nem ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!