Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » WD külső HDD, "a windows nem...

WD külső HDD, "a windows nem tudta befejezni a formázást", miért?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy WD My Passport Ultra 1TB-os külső vinyónk, és egyik napról a másikra kitalálta, hogy nem szeretne működni. Hála az égnek az adatokat fel tudtam másolni a gépre, de nem tudom formázni, "a windows nem tudta befejezni a formázást" hibaüzenet fogad. Lemezkezelő szintén nem formázza, törlöm a kötetet, majd formáznám, és hibaüzenet. Kérdés, lehet-e ezzel kezdeni valamit, valamilyen más varázzsal, vagy kuka? 2-3 éves már a vinyó, de nem volt nyúzva, éjjel nappal használva. Inkább csak mint egy biztonsági mentésként szolgáló dologként funkcionált.

2016. júl. 24. 11:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha van rajta partíció, akkor futtass egy lemezellenőrzést, hátha szektorhibás.

Hard disk Sentinel meg tudná mondani, van-e baja, de lehet hogy az is csak partíciókat lát

2016. júl. 24. 12:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Nyiss egy rendszergazda parancssort (windows gomb + X), és írd be:

chkdsk D: /r /f

Természetesen a ha nem a „D:" meghajtó a wd akkor azt a betűt írd be, ami alatt szerepel.

Futtasd le, elképzelhető hogy sokára végez. Ha nem tudja befejezni, akkor vége a hdd-nek.

2016. júl. 25. 13:01
 3/3 A kérdező kommentje:

Azt mondja, hogy:

"the type of the file system is raw. chkdsk is not available for raw drives"

Találtam egy ilyet a neten:

"The drive should not be making strange clicking or beeping noises."

Forrás:

[link]

Sajnos a clicking noise megvan...Nagyon sziszifuszinak tűnik a recover, meg gondolom a szerelő (ha tud vele mit kezdeni) sem pacsiért dolgozik. Gondolom kuka.

Azért köszi a válaszokat.

2016. aug. 9. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!