WD külső HDD, "a windows nem tudta befejezni a formázást", miért?
Sziasztok!
Van egy WD My Passport Ultra 1TB-os külső vinyónk, és egyik napról a másikra kitalálta, hogy nem szeretne működni. Hála az égnek az adatokat fel tudtam másolni a gépre, de nem tudom formázni, "a windows nem tudta befejezni a formázást" hibaüzenet fogad. Lemezkezelő szintén nem formázza, törlöm a kötetet, majd formáznám, és hibaüzenet. Kérdés, lehet-e ezzel kezdeni valamit, valamilyen más varázzsal, vagy kuka? 2-3 éves már a vinyó, de nem volt nyúzva, éjjel nappal használva. Inkább csak mint egy biztonsági mentésként szolgáló dologként funkcionált.
Ha van rajta partíció, akkor futtass egy lemezellenőrzést, hátha szektorhibás.
Hard disk Sentinel meg tudná mondani, van-e baja, de lehet hogy az is csak partíciókat lát
Nyiss egy rendszergazda parancssort (windows gomb + X), és írd be:
chkdsk D: /r /f
Természetesen a ha nem a „D:" meghajtó a wd akkor azt a betűt írd be, ami alatt szerepel.
Futtasd le, elképzelhető hogy sokára végez. Ha nem tudja befejezni, akkor vége a hdd-nek.
Azt mondja, hogy:
"the type of the file system is raw. chkdsk is not available for raw drives"
Találtam egy ilyet a neten:
"The drive should not be making strange clicking or beeping noises."
Forrás:
Sajnos a clicking noise megvan...Nagyon sziszifuszinak tűnik a recover, meg gondolom a szerelő (ha tud vele mit kezdeni) sem pacsiért dolgozik. Gondolom kuka.
Azért köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!