Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Render gép kellene nagyjából...

Render gép kellene nagyjából 100-110e forintból, mit ajánlotok?

Figyelt kérdés

A jelenlegi így néz ki, ezt kellene kibővíteni, ha nem kell alaplap:

Intel Core 2 Duo E8500 3.16Ghz Dual-Core Processor

Asus P5QPL-AM Micro ATX LGA775 Motherboard

Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive

Gigabyte GeForce GT 440 1GB Video Card

4x2gb ddr2-sdram

Videóvágáshoz, effekteléshez (After Effects, Premiere Pro és társai, esetleg cinema 4D), valami prímább, jelenleginél gyorsabb gördülékenyebb gép kellene, ami mellett még el is lehet játszani minimálon az újabb játékokkal. De a fő szempont a renderelés lenne, a fentebb írt 100-110 ezer forintos kategóriából.

előre is köszönöm a segítséget!

2016. júl. 19. 22:58
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

igen, de későbbiek szempontjából meg egykét újabb játék szempontjából, nem lenne kifizetődőbb lenne beruházni egy 16 gigásra?

Mellesleg köszönöm az alapos válaszaidat, nagy segítség tényleg, csak én keveslem a 8 giga ramot.

2016. júl. 21. 18:01
 12/19 anonim ***** válasza:

Javaslom tegyél fel egy driver booster 3 nevű progit, meg az Advanced systemcare-t. (egyiket elég, aztán felajánlja a másikat)

Akkor majd az asztalon jobb felső sarokban kiírja neked, mennyi a cpu és a ram használatod.

2016. júl. 21. 18:09
 13/19 anonim ***** válasza:

Persze sok hozzáértő vesz a10 7700k procit 2x8gb 1600 rammal, meg r7 250 2gb ddr3 kártyával, oszt próbálgatja a dual graphics-ot. A 16gb-ból talán egyszer használt 6-ot maximum, amikor sok netablak is meg volt nyitva.

i7-6700k + gtx 1080 konfig is minden játékot elvisz 8gb rammal.

Szigorúan véve csak a proci lenne, amit a konfigra költesz, a vga-t meg a hűtőt bármibe átrakhatod később is.

2016. júl. 21. 18:14
 14/19 A kérdező kommentje:

és ez a három mennyiből jönne ki, amit írtál:

"i7-6700k + gtx 1080 konfig is minden játékot elvisz 8gb rammal. " Illetve 8 giga ramból akkor milyet vegyek?

2016. júl. 21. 18:38
 15/19 anonim ***** válasza:

meg kell kérdeznem

most szivatsz, vagy egy értetlen 14 éves vagy?

Mert volt már rá példa, hogy hatodszor kérdeztek valamit, aztán kiderült, csak egy kissrác volt, nem szivatott.

keress rá a neten, mennyibe kerül.

2016. júl. 21. 18:51
 16/19 A kérdező kommentje:

nem, jóval több vagyok annál, de direkt azért tettem fel a kérdést, mert nem vagyok szakértője a témának, az árra pedig azért kérdeztem rá, mert az alap kérdés tartalmazza, hogy mennyi keret áll rendelkezésemre és a geforce gtx 1080 amit írtál 2-300.000 forint között mozog, legalábbis itt:

[link]

2016. júl. 21. 19:27
 17/19 anonim ***** válasza:

Azt a példát azért hoztam fel, mert egy teljesen más kategória, de még annak is elég a 8gb memória, akkor a tiedbe meg kevés?

Nekem volt több xeon-os gépem, jópárat összeraktam és eladtam. Van is egy x5450 procim egy LC-CC-95 bontatlan hűtővel elfekvőbe, még ramom is vagy 6gb. Még nem tudom, hogy eladjam, vagy rakjak össze megint egy gépet.

(nyugi nem azért ajánlom hogy megvedd, bármikor elpasszolom egy 10esért a procit, azért ajánlom, mert jó és nekem van valódi tapasztalatom is nem csak az aktuális slágereket fújom) - bár ha érdekel akkor eladom. :D

Nekem néhány éve E8400 procim volt. Aztán kicsit darabos volt már sok játék és meguntam, csak a Q9650 procikért 30-t kértek, amit sokalltam azért. Nagy nehezen rászántam magam egy ilyen xeon-ra, ami az említett procinak a szerveres verziója. Volt egy kis félsz az elején, aztán amint megláttam mit tud... brutális. Nagyon jól húzható, alig melegszik jobban húzásra.

Itt egy teszt E5450 xeon-al. Ez ugyanaz, mint az X-es adataiban, csak alacsonyabb feszen, kisebb TDP-vel. Cserébe húzásra jobban melegszik és drágább.

[link]

2016. júl. 21. 20:13
 18/19 A kérdező kommentje:
értem :D én annyira mondom nem vágom ezeket a dolgokat, csak 110ből (nagyon max 120-130ból) szeretnék összerakni egy olyan vasat, amivel már 1080p videókat gördülékenyen tudok szerkeszteni, exportálni és a previewet is szépen tudom használni, az pedig emellett másodlagos, hogy szívesen el Assassins Creedeznék, Arhkamoznék mellette :D
2016. júl. 21. 20:25
 19/19 anonim ***** válasza:

1. Ha megveszed az ajánlott CPU-t meg a hűtőt akárhonnan, (ha nincs normális hűtőd jelenleg) akkor csak ezt a kb. 14E-t költöd el a gépre postával. Cserébe megduplázod a számítási kapacitását. Könnyedén meg tudod emelni az órajelet 3,6Ghz-re, az FSB 400-ra állításával. Ez megdobja a videószerkesztést jelentősen.

Ha eddig elvoltál az E8500al, akkor ez neked már egy óriási ugrás lesz. (+100% min.)

Az új játékoknak kell a 4 szálas proci (különben laggolnak vagy el sem indulnak), ami így megvan. De, hogy milyen VGA-t veszel bele, az teljesen független attól, mibe rakod. Ugyanis a VGA-d az most elég ratyi. Legalább egy GTX750Ti 2gb (36k) vagy R7 360 2gb (32k) kellene bele. Az a xeon-al simán viszi az összes játékot, fullHD-n.

Így megúsztad olcsón az egészet, de ha később váltasz, a VGA-t viheted ugyanúgy, meg a hűtőt is.

Ez a verzió 14k + vga költség.

2. Ahhoz, hogy platformot is válts, kell egy i5 proci 53k (ami nem lenne jelentősen gyorsabb vágásban a húzott xeon-nál, talán +40%), 8gb ram 12k, egy lap alá a legolcsóbb értelmes 17k. Egy táp legalább 12k. Ház legalább 7k.

Ez így 103k + vga.

Az első esetben 14k+vga és jelentős teljesítmény növekedés. Ezért éri meg a 775 konfig, mert bele lehet tenni a 771 xeon-okat.

Második eset 103k + vga és a xeonhoz képest már nem olyan jelentős az ugrás, talán ilyen 40% körüli. Kétségtelen, hogy ez egy új és modern konfig lenne, de nem ver köröket a xeonra.

Viszont mit veszítesz, ha az első verzióval kezded a fejlesztést és megveszed az ajánlott VGA-k egyikét?

10k-t kockáztatsz, azaz a proci árát, amit eladásnál ugyanúgy visszakapsz. Azaz semmit.

Ha rám hallgatsz, veszel tőlem procit és vga-t :D.

Viccen kívül, ha tőlem veszed és nem vagy elégedett, visszaveszem tőled 1 hónapig. De lehet akkor az egész gépedet megveszem hdd meg vga nélkül. Tápod attól függ milyen, leírhatnád a típusát, mert lehet azt mindenképp érdemes venni, akár cserélsz akár nem. Házad csak kell ha nem túl csicsás vagy drága.

2016. júl. 21. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!