Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A Skyrim játszható Oculus...

A Skyrim játszható Oculus Rift-tel?

Figyelt kérdés

Ez alapján igen.

És még az érdekelne, hogyha moddolom a Skyrim-ot akkor Oculus Rift-ben is megjelennek a moddok vagy csak az alapjáték szerinti grafika jelenik meg ott?

https://www.youtube.com/watch?v=1KRVFBtbaGE

Illetve milyen ehhez hasonló játék játszható Oculus Rift-tel ami ilyen "középkori-fantasy"?

2016. júl. 18. 07:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Lényegében az Oculus is egy megjelenítő, így a számítógép által renderelt képeket tolja a sisak kijelzőjére. Ami spéci és esetleg támogatást igényelhet, hogy nem egy, hanem két nézőpontból kell a képkockákat kiszámolni, ráadásul a maximális élvezhetőség kedvéért nem is kis sebességgel (90 fps). Ehhez kell inkább extra kraft. A két pontból renderelés driver szinten megoldható szerintem, így azt szinte bármelyik játék alatt meg lehet csinálni (én anno a Dead Space első részét próbáltam ki anaglyph 3D szemüveggel és egy erre való driver segítségével. Igaz az nem egy oculus, de 500 forintomba került és 8 évvel ezelőtt volt. :)
2016. júl. 18. 10:12
 2/14 A kérdező kommentje:
A jövőben GTX1070 ás I7-6700 lenne mellé.
2016. júl. 18. 10:17
 3/14 anonim ***** válasza:
A Skyrim-ből csinálnak egy remastered válltozatot a jelenlegi generácis konzolokra, és akinek PC-n meg van a Legendary Edition, az ingyen megkapja ezt is. Ha valamiben lesz VR támogatás, az az lesz. Október végén jön.
2016. júl. 18. 10:32
 4/14 anonim ***** válasza:
Ne Rift-et vegyél, hanem Vive-ot. A Vive gyakorlatilag mindenben jobb, mint a Rift.
2016. júl. 18. 19:32
 5/14 A kérdező kommentje:
Azzal még menni se lehet csak teleportálni. Eléggé bonyolultnak tűnik annak a kezelése. Eléggé kezdetleges mert én jó grafikai játékkal még nem láttam azt a Vive-t csak ilyen egyszerű akármivel.
2016. júl. 18. 21:14
 6/14 anonim ***** válasza:
Hogy ne lehetne? A Vive mindent tud, amit a Rift, és többet. Annál illúziórombolóbb pedig nincsen, mint amikor "virtuális valóságban" egy kontrollerrel kell irányítanod, hogy a karaktered mit csinál...
2016. júl. 18. 22:26
 7/14 A kérdező kommentje:
Hát nekem amit eddig láttam a Vive-től az nem nyűgözött le. Kocsiszerelős kockamonitorok lebegése és egyéb marhaságok. még menni se lehet venni csak teleportálni.
2016. júl. 18. 23:00
 8/14 anonim ***** válasza:

Ha megnézed a HTC vive-t rendes játékok alatt, akkor azzal is lehet rendesen mozogni, de legrosszabb esetben használhatsz hozzá kontrollert is, ahogy a rift-hez. A vive mellé készített mini játékok és a kontrollerek nekem nagyon bejönnek, telitalálat!

Itt egy srác a spell fighter-rel játszik rendes vive szettel és rendesen mozog benne, nem csak "teleportálgat"

https://www.youtube.com/watch?v=Z8kjFcwYB5g

Más esetekben meg tolhatod billentyű-egér kombóval is:

https://www.youtube.com/watch?v=fUTynNYCbiU

2016. júl. 19. 08:49
 9/14 anonim ***** válasza:
Egyébként ez nettó hülyeség, hogy a Vive-al nem lehet menni, mert pont, hogy azzal lehet, mert a szobádon belül is tud követni. Ezzel szemben a Riftet kb. csak ülve tudod használni, mert nem követ a szobádon belül. Xbox kontrollert meg ugyanúgy tudsz használni a Vive-al is.
2016. júl. 19. 19:24
 10/14 A kérdező kommentje:
Hát amit a theVR-nál láttam azon gagyi játékok voltak és csak teleportálni tudtak benne, menni nem meg egy helyben forogni.
2016. júl. 19. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!