Cydor kérdése:
Nem indul a rendszer, mit tegyek? (Error: no such partition. Entering rescue mode. grub rescue>)
Figyelt kérdés
Töröltem egy hibás partíciót ha jól emlékszem sda6-ot emiatt az ezt követő linux particiók megváltoztak.
(az alap probléma az volt hogy az sda9 nevű partició (ext4) amire az Ubuntu telepítve volt megtelt, és nem akart semmilyen parancsot végrehajtani, amivel kitakaríthattam volna, ezért rebootoltam, onnantól kezdve csak fekete képernyő fogadott.
live cd-ről belépve fórumokat tanulmányozva "grub2 visszaállítása i és ii módszer" leírása alapján (2. módszer) hozott ennyi eredményt, hogy a fenti promt betöltődik, de semmi többre nem megyek vele.
particiós tábla így néz ki:
sda1 ntfs 104/34 windows8 loader
sda6 swap
sda7 ext4 /home
sda6 ext4 /
sda5 ntfs
sda4 ntfs
2016. júl. 18. 00:32
11/12 A kérdező kommentje:
rendszer, home és swap particio volt
2016. júl. 18. 20:51
12/12 Tom Benko válasza:
Akkor hogyan sikerült megtölteni a root partíciót? Amúgy a felsorolásban két sda6 van, az egyik a swap, a másik a root. Ha eredetileg az sda6 swap volt, és, ahogy írod, az volt a hibás partíció, akkor az valójában nem volt hibás, inkább a swap normális viselkedését láthattad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!