Szünetmentes tápegység nem fogja leverni az autómatát?
Sziasztok. Mostanában a környékünkön nincs hétvége áramszünet nélkül, és mivel dolgozni szeretnék a gépen ez elég kellemetlenül érint. Szeretnék venni egy szünetmentes tápegységet konkrétan ezt: [link] vagy a 700VA-ampereset, még nem döntöttem el.
Ugye ezek amikor 0-ról töltik az aksit elég nagy áramot vesznek fel akár 10 ampert is. De engem az érdekelne, hogy menet közben, tehát amikor fel van töltve az akksi, és csak utántölt akkor mennyi áramot vesz fel? Nem fogja ez leverni az automatát? csak mert nekünk a bojler is arról megy, sőt télen még a fűtés is. A válaszokat előre is köszi!
Rosszul értelmezel valamit.
A 10A a műszaki paraméterekben van, mint "Maximális bemeneti áramerősség". Ez szerintem annyit jelent, hogy ha a készülékre áram alatt (hiszen bemeneti áram csak ilyenkor van) a lehető legnagyobb terheléseket akasztod, akkor ezekből összesen 10A-t képes tolerálni.
Nem szabad elfelejteni, hogy van rajta nem szünetmentes csatlakozó 4db, aminek árama szintén a felvett áramhoz adódik hozzá.
Szóval ez a 10A tehát nem azt jelenti hogy ennyit fog mindenképp felvenni. Töltés közben meg főleg nem, mert 6 óra a töltési ideje.
Figyelni kell arra is mennyi az áthidalási ideje.
Igaz hogy 330W-osnak írja, de ilyen terhelés mellett csak 3.2 percre képes mielőtt kikapcsol! :)
120W terheléssel 20 percig is elmegy.
Ha még jó az akku. Ami viszont folyamatosan romlani fog és 2-3 évente cserélni kell.
"Figyelni kell arra is mennyi az áthidalási ideje.
Igaz hogy 330W-osnak írja, de ilyen terhelés mellett csak 3.2 percre képes mielőtt kikapcsol! :)
120W terheléssel 20 percig is elmegy."
Ezek a számok hogy jöttek ki?
Az a megadott 330W/perc adat nekem érthetetlen.
Itt írd le, hogy mire használnád a cuccot, aztán ajánlanak valami normális szünetmentest!
Az "autómatát" (kismegszakítót, gondolom) nem fogja leverni, egy jó szünetmentes nem okoz jelentős többletfogyasztást, még töltés közben sem.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!