Hogyan lehet ilyen HDD keretet készíteni házilag? [KÉP]
Gondolom valami alumínium szerűségből van hajlítgatva.
Van ahol készítenek ilyet 1 db-ot vagy házilag hogyan lehetne készíteni?
Mármint ilyen lemezanyagot hol lehetne beszerezni?
Mert 12ezer forintba kerül, és nem szállítanak Magyarországra azt hiszem. (May not ship to Hungary)
Valamint, ha nem bonyolult, szívesen teszek szert egy újabb skill-re, miszerint megtanulnék alumíniumkeretet hajtogatni, furatot készíteni és az éleket lesorjázni.
Mondjuk szükség lenne még egy speciális SATA adapterkábelre, amit többek között Kínából lehetne rendelni kb 5000Ft-ért.
Ilyenre:
Hogy érted, hogy hogyan lehet?
Ez tiszta lemezes munka. Tanítsunk meg pár hozzászólás alatt a lakatos munkára? Eleve a pontos méretek sem ismertek. De még ha lenne pontos műszaki rajzom, akkor sem mernék belevágni, pedig az első szakmám karosszérialakatos.
Tételezzük fel hogy sima lemezollóval ki tudnám vágni ezt az idomot (bár ez még egy gyakorlott lakatosnak is feladná a leckét), akkor is minimum kéne egy élhajlító gép, mert satupadnál nem lehetne igényesen elhajlítani.
Szóval én tuti máshogy építeném be.
Keret nélkül is el lehet érni egy stabil rögzítést.
Azt gondoltam (laikusan), hogy az alumíniumkeretet a HDD köré meg lehet hajlítani. A problémát a sablon megtervezése, megszerkesztése jelenthette volna, de lemérve a laptopban lévő csavarfuratok fizikai távolságát, a HDD oldalméreteit és egy kis térlátási képességgel reméltem megoldható lett volna a tervezés.
Az anyag beszerzése lett volna a másik főbb probléma.
Nem tűnt lehetetlennek, amit most a második hozzászóló meg is erősített.
Van aki egyből feladja és van aki számára semmi sem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!