Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » El lehet rontani ram-ot...

El lehet rontani ram-ot túlzott tuninggal?

Figyelt kérdés
A problémám az, hogy nézelődtem a BIOS-ban és megláttam egy AUTO DDR3 Memory tuningot. A RAM-ok amik nekem vannak 1866 Mhz-esek és az AUTO tuning 2400 Mhz-re tolta fel. A gép kikapcsolt majd vissza de kép már nem volt. Mikor ez történ, mielőtt mentettem volna 1 Mhz tuningoltam a procin is. Az tudom, hogy kell, sokszor csináltam már, és teljesen stabil volt a rendszer. Ez most inkább prcesszor vagy RAM probléma ?

2016. júl. 16. 20:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Azóta resetelted a CMOS-t, és úgy sem működik? Amúgy természetesen el lehet rontani bármilyen alkatrészt ha húzod az órajelet, 'auto tuning' lehet még feszültséget is emelt rajta, ami még nagyobb esélyt ad rá.
2016. júl. 16. 20:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Persze próbáltam CMOS cleart de sajnos nem oldotta meg a problémát. Akkor ez RAM ?
2016. júl. 16. 21:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Valószínű, processzorok kevésbé érzékenyek erre, bár azt az 1Mhz tuningot nem értem a procinál, elírtad?

Amúgy pedig próbáld letesztelni, legjobb lenne úgy, hogy szerzel kölcsön ramot, mert ha átviszed valakihez a ramot és ott jó, az nem garantálja, hogy az alaplapod ram slotja is jó.

2016. júl. 16. 22:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Próbáltam másik alaplapot is azon sem működött. Az 1 Mhz tuning pedig azért volt, hogy tudjam mennyivel lesz magasabb a hőmérséklete a procinak, hogy úgy tudjam emelni a Mhz-eket. igazából a 4Ghz-s procira 4.4-et akartam egyenlőre mert a hűtő nem bír többet. Tehát az 1Mhz csak a hőmérséklet teszt volt.
2016. júl. 17. 11:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Dsjsisks hát ez nagyon vicces, hogy 1mhznyi hom változást akartal lemerni, na de melyik kulfoldi egyetem laborjában merted volna? :P
2016. júl. 17. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!