El lehet rontani ram-ot túlzott tuninggal?
Figyelt kérdés
A problémám az, hogy nézelődtem a BIOS-ban és megláttam egy AUTO DDR3 Memory tuningot. A RAM-ok amik nekem vannak 1866 Mhz-esek és az AUTO tuning 2400 Mhz-re tolta fel. A gép kikapcsolt majd vissza de kép már nem volt. Mikor ez történ, mielőtt mentettem volna 1 Mhz tuningoltam a procin is. Az tudom, hogy kell, sokszor csináltam már, és teljesen stabil volt a rendszer. Ez most inkább prcesszor vagy RAM probléma ?2016. júl. 16. 20:42
1/5 anonim válasza:
Azóta resetelted a CMOS-t, és úgy sem működik? Amúgy természetesen el lehet rontani bármilyen alkatrészt ha húzod az órajelet, 'auto tuning' lehet még feszültséget is emelt rajta, ami még nagyobb esélyt ad rá.
2/5 A kérdező kommentje:
Persze próbáltam CMOS cleart de sajnos nem oldotta meg a problémát. Akkor ez RAM ?
2016. júl. 16. 21:09
3/5 anonim válasza:
Valószínű, processzorok kevésbé érzékenyek erre, bár azt az 1Mhz tuningot nem értem a procinál, elírtad?
Amúgy pedig próbáld letesztelni, legjobb lenne úgy, hogy szerzel kölcsön ramot, mert ha átviszed valakihez a ramot és ott jó, az nem garantálja, hogy az alaplapod ram slotja is jó.
4/5 A kérdező kommentje:
Próbáltam másik alaplapot is azon sem működött. Az 1 Mhz tuning pedig azért volt, hogy tudjam mennyivel lesz magasabb a hőmérséklete a procinak, hogy úgy tudjam emelni a Mhz-eket. igazából a 4Ghz-s procira 4.4-et akartam egyenlőre mert a hűtő nem bír többet. Tehát az 1Mhz csak a hőmérséklet teszt volt.
2016. júl. 17. 11:11
5/5 anonim válasza:
Dsjsisks hát ez nagyon vicces, hogy 1mhznyi hom változást akartal lemerni, na de melyik kulfoldi egyetem laborjában merted volna? :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!