Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az Nvidiát már nem érdekli a...

Az Nvidiát már nem érdekli a szegényebb réteg?

Figyelt kérdés

Jelenleg nincs 100 ezer forint alatt kártya az új generációkból, az AMD se sokkal jobb, de azért mégiscsak.

Rx 480 - 90-100 ezer forint majd a customokkal

Rx 470 - Kb 85-80 ezer lesz

Rx 460 - Kb 60-75 ezer lesz

Ehhez képest az Nvidia a "budget" kategóriába kiadja a gtx 1070-et a gtx 970-nél DRÁGÁBBAN

155-160 ezer környékén.

Emlékszem, a gtx 970 még launchnál is "csak" 120 volt, de nagyon hamar beállt 100 ezerre a gigabyte.

Most a gtx 1060 lett bejelentve, mint ultra budget ami drágább mint az rx 480 és olyan 115-120 ezer környékén lehet majd.

Kérdésem: Nem félnek, hogy teljesen elveszítik a balkáni országokban lévő vásárlókat, meg a szegényebb embereket? Mert jelenleg az AMD se túl budget barát de még mindíg lentebb vannak.

A gtx 1050 is "belett jelentve" december környékére 3Gb rammal az rx 470 árával. Megvannak-e ezek huzatva, vagy tényleg csak a nyugati piacot nézik?

2016. júl. 16. 14:57
1 2
 11/13 Alex Fly ***** válasza:
Nem fogja olcsóbban adni, mint amennyibe az előállítása került. Az Nvidia üzleti vállalkozás, az a célja, hogy profitot termeljen. Ennek megfelelően árazza be a termékeit. Akinek kell, az meg fogja venni. Akinek nincs rá pénze, az pedig nem az akzuális csúcskártyájukat fogja vásárolni, hanem egy, a pénztárcájának megfelelő modellt.
2016. júl. 16. 17:17
 12/13 anonim ***** válasza:
Vagy majd a gyártók kihoznak egy budget modelt, kicsit rosszabb (és olcsóbb) alkatrészekkel
2016. júl. 16. 17:30
 13/13 anonim ***** válasza:
Hát a szegényebb rétegnek nem kell csúcskategória. De vannak olcsóbb kártyák is, pl.: gtx 950. Én sem vagyok milliomos, de nagy nehezen összetudtam szedni egy gtx 1070-et.
2016. júl. 16. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!