Az Nvidiát már nem érdekli a szegényebb réteg?
Jelenleg nincs 100 ezer forint alatt kártya az új generációkból, az AMD se sokkal jobb, de azért mégiscsak.
Rx 480 - 90-100 ezer forint majd a customokkal
Rx 470 - Kb 85-80 ezer lesz
Rx 460 - Kb 60-75 ezer lesz
Ehhez képest az Nvidia a "budget" kategóriába kiadja a gtx 1070-et a gtx 970-nél DRÁGÁBBAN
155-160 ezer környékén.
Emlékszem, a gtx 970 még launchnál is "csak" 120 volt, de nagyon hamar beállt 100 ezerre a gigabyte.
Most a gtx 1060 lett bejelentve, mint ultra budget ami drágább mint az rx 480 és olyan 115-120 ezer környékén lehet majd.
Kérdésem: Nem félnek, hogy teljesen elveszítik a balkáni országokban lévő vásárlókat, meg a szegényebb embereket? Mert jelenleg az AMD se túl budget barát de még mindíg lentebb vannak.
A gtx 1050 is "belett jelentve" december környékére 3Gb rammal az rx 470 árával. Megvannak-e ezek huzatva, vagy tényleg csak a nyugati piacot nézik?
Még el se olvastam a hosszú szövegedet, de erre ennyit mondok:
Vegyél régi kártyát, ha gyengébb teljesítményű, olcsóbb kártya kell. Ha egy GTX 1080 kell olcsóbban, nem fogsz tudni szerezni egy olyan teljesítményűt se, mert egyelőre egyik AMD se fogja lenyomni, bár szerintem videókártyában érdemes az AMD-t választani, olcsóbb, de nem rosszabb, nem úgy mint az Intel vs. AMD (Intel i7-4790K 100.000 Ft, míg az egyik új AMD 60.000 Ft, az Intel 4mag és 4szál, az AMD 4mag és 8szál, ennél újabb 8mag és 8szál, mindkettő 4gHz, de az Intel jobb). Nos ez a videókártyáknál, az nVidia vs. AMD-nél nem teljesen így van.
Ne rinyálj itt csak az áramot fogyasztod ezzel is hanem menj és vágj fát bérbe a friss levegőn oszt lesz pénzed.
Játékhoz egy i3-6100 + r7 360 2gb elég 8gb ddr4 ram társaságában egy asrock h110m-hdv lapba téve, 1tb wd ezex vinyóval, egy olcsó zalman zm-t házzal és akár egy xfx ts430 táppal.
Ezeket 130E-ért megvásárolhatod újonnan, ki mondta hogy ennyiért VGA-t kell venni? Ja és fullHD-n elvisz mindent, na nem ultra-n, de kit érdekel.
Ha van kis plusz keret, érdemes egy r9 380 4gb-ot tenni bele inkább, az +30k körül van.
Ha élelmes vagy, harveraprón összevadászhatsz alkatrészeket bolti garival is, akkor még olcsóbb.
Az meg a cég taktikájának a része, hogy először mindig a drága VGA-t tolja ki, mert van réteg, aki ezt megveszi egyből.
Egyébként ezek a kártyák már vr-hoz vannak, meg 4k-hoz. Aki fhd-n akar játszani az vesz egy 970et 80ért és jópár évig ellesz highon.
Én nem csodálkozom az nvidia döntésén, az Intel igp-k egyre jobbak pár generáción belül már alkalmas lesz kiváltani a az olcsóbb kártyákat, felesleges arra a területre koncentrálnia
MIÉRT KELL FOLYAMATOSAN HYPEOT MEG HISZTÉRIÁT KELTENI EMBEREK?
Bármikor kijön egy új kártya, már megy is a hype, hogy ilyen jó, olyan jó, be se lehet fogni a szájukat, hogy a teljesítménye kilyukasztja a plafont, úgy ömlik belőle a nyál, mint a Niagara. Aztán megy a hiszti hogy ilyen szar, olyan szar, hogy mindennek a multik meg a zsidó gyíkemberek az okai, de úgy visítanak, hogy az orcsány kiugrik a parlament ablakából, mert jobban őrjöngenek, mint a KDNP-s nyugger tömeg pünkösdkor. Aztán kijönnek a normális megoldások olcsóbban és minden önjelölt közgazdász be fogja fogni a pofáját és mint a jóllakott óvodás azt mondja, hogy "ugye megmondtam". Nem mondtál meg te semmi megalapozottad, csak éppen az jön ki a szádon, ami éppen eszedbe jutott.
A GTX1080 és 1070 ára annyi lett, mint amennyiért ígérték. Pont. Itthon is, csak lófas nem tudja itt kifizetni, de még így is lenyomta a GTX980-t és az afölötti konkurenciát. A JÁTÉKFEJLESZTŐK MÉG MINDIG FULL HD HIGH SZINTRE OPTIMALIZÁLNAK, ezért nem igazán értem az egészet, például hogy a balkángamer társadalom körében ki a lópikulát érdekel, hogy egy alsó-enthusiast class gpu mennyibe kerül? Senkit nem érdekel. Nem is tudom miért hoztad fel. Aki ki akarja verni a csillámgrafikára, az majd fizet érte, pont annyit, amennyiért kínálják. Ha milliókba kerül, akkor annyit. Ahogy a kukacos almát is megveszi a sok újgazdag balfék 300 ezerért.
Emlékszünk még arra, amikor lekartellezték a resellerek a GTX1080-t és több, mint 1000$-t kértek a normálisabb modellekért heteken keresztül? JA PERSZE HOGY NEM, mert itthon ilyen szintű videokártya a kutyát nem érdekli, az iponon is volt egy dísznek egy FE, azt se vette meg senki egy 11 napig. Kb ugyanígy szar a világ többi része arra, hogy a magyar piacnak az RX460 meg RX470 kell, azért nem fogod még őket látni augusztusig.
Ja hogy azért fontos a GTX1070 mert jövőbiztos kártya? Megőrültél? Ugyanezért vettek az emberek GTX980Ti-t 280 ezerért, amikor megjelent és fogyott is még FULL HD-re is, aztán most leshetnek, hogy feleződött a piaci ára, ki se használhatták az erejét olyan "alacsony" felbontáson.
VIDEOKÁRTYÁVAL NE TERVEZZ HOSSZÚTÁVRA. Vegyél egy olyan kártyát, ami éppen neked KELL (wot, wow, minecraft, lol, csgo meg minden kutyagumihoz elég az R7 360 is és akkor nem dobsz ki százezreket az ablakon, de az AAA játékokhoz is elég Full HD highra egy R9 380).
Az RX480 ára is annyi lett az USA-ban amennyiért ígérték. Pont. Le is nyomta az R9 380 - R9 390 közötti szegmenst, aztán el is kapkodták, pedig csak egy rosszul sikerült referenciamodellről van szó, a normális kártyák még ki se jöttek. Itthon nem is volt készleten sosem, azért tudtad beszerezni 100 ezer fölött külső raktárról. Az RX480 4GB verzió 200$-ról indult, amennyiért indult az R9 380 4GB is, azaz itthon 70 ezerről kellett volna, ha lett volna kártya, amit megtöltötte volna a polcokat. Augusztus közepére már az agyonárazott MSI gaming meg Asus Strix modellek is érkeznek, azokkal már lesz bőven kínálat. Meg ugye mint mondtam, az alatta lévő rész is teljesen le lesz fedve az RX460 és RX470 által. Ezek visszaviszik az árát arra a szintre, ahova a kártya való. Minek izgulsz? Ha nem tudsz várni, vedd meg az előző generációt.
RX460 neked nem tudom, hogy milyen számolási módon lett 75 ezer Ft, de nálam minden egyébként az USA-ban 100$-ba kerülő cuccot itthon 30-35 ezer környékén lehet megvásárolni. Ez a viselkedés, meg ez az egész hangulatkeltés már nagyon gáz.
Ezért mondtam korábban mindig, hogy az i5 + 980ti helyett egy r9 390 vagy gtx 970, aztán inkább i7 6700k legyen jobb tuningos lappal meg magasabb órajelű rammal, aztán még így is marad pénz a 980ti árából, 1 év múlva add el a mostani vga-t garival tedd hozzá ami megmaradt és vegyél pl. egy jövőbeni kártyát, ami most pl. egy 1070-es.
970-el is minden játék játszható volt az elmúlt időben, aki meg 2 hónap múlva cserélné 1070-re, jobb gépe lesz, mint aki az i5-öt vette olcsóbb lappal rammal, hogy kijöjjön a 980ti.
De neeeem, a sok okos: elég a 6600 és menjen a 980Ti, mert az jóóóó. Eltelt fél év, valóban ki se használta a kártyát és nem is fogja, az idő meg engem igazolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!