Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a processzor - videokártya...

Zitrone98.. kérdése:

Ez a processzor - videokártya kombó szerintetek jó?

Figyelt kérdés
Jelenleg van egy Athlon x4 750k Procim, illetve egy Sapphire Radeon r9 280x Dual-X Oc kártyám. Vennék mellé egy újabb processzort, és az Athlon x4 880k -t választottam. Mennyire jó kombó ez? 16gb ramot tennék a proci mellé.

2016. júl. 14. 07:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Én a helyedben még gyűjtenék egy i3 6100-ra plusz a hozzá való lapra mert ez a proci foglalat zsákutca.
2016. júl. 14. 07:48
 2/6 anonim ***** válasza:
R9 280X mellé minimum Sandy/Ivy i5. Új procik közül pedig i3 6100 legalább.
2016. júl. 14. 08:01
 3/6 meszike91 ***** válasza:
Működne így is, csak egy picit visszafogná a proci. Az i3 valóban jobb lenne és onnan lehet tovább fejleszteni.
2016. júl. 14. 08:09
 4/6 MGéza ***** válasza:
45%

Ritkán értem a logikát, miért kell mindenkit intelre rábeszélni. Proci teljesítmény játékban, meg úgy egyébként a játékteljesítmény főleg videokártya függő. Szépen mutatja ezt egy régebbi példa, ahol full hd-ban normális fps számmal meghajtja a HD 7970-et egy Q 9550. A proci az elérhető max-min fps-ben játszik szerepet. Szóval ha nem 60-100 fps a cél, akkor én azt mondom, ne költs. Az, hogy átlag 50 fps-ed van intel-el, amd-vel meg mondjuk 40, gyakorlatilag észrevehetetlen, ha nem multizol.

Tisztelt kérdező azt javaslom egyenlőre ne költs, ha szaggatást tapasztalsz vagy szimplán csak elégedetlen vagy, akkor érdemes platformváltást fontolgatni.

2016. júl. 14. 08:11
 5/6 Lord Hidan ***** válasza:

#4 +1 Próbáld ki először ezzel. Ha nem lesz jó akkor platform váltás. A 16gb ramot hagyd a fenébe elég 8 ezzel máris spóroltál egy 10est.

Egyébként egy 3. genes i3 mellett is szépen elvan a 280x. Sőt ha az i5öm lebutítom 2 magra amelett is szépen elvan a 280X. Pedig az sima két mag míg az i3ban ott a +2 szál.

2016. júl. 14. 08:31
 6/6 MGéza ***** válasza:

Ez mindent elmond. A listát úgy nézd, hogy a jelenlegi procid kb az A8 szintjén van. Az i3 erősebb, főleg kis felbontásnál és az 1 szálat támogató játékoknál. De OC esetén azért olvad az előnye, és lappal együtt vagy 50-55 ezres költség lenne, míg a jelenlegi procidat updatelése, beleszámítva azt is hogy akkor ezt eladhatod, mindössze kb 20 ezer körüli összeg vagy még kevesebből is kijön.

[link]

2016. júl. 14. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!