Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lenti tápok választásában...

Lenti tápok választásában kérek segédletet. (? )

Figyelt kérdés

Mivel a mai viharban a gépem se szó, se beszéd leállt, nem kapcsolt vissza vagy 10 percig (monitor sem kapott inputot a géptől), ezért a tápra gyanakszom. 2 éves lesz, sharkoon wpm 2.0 500W, tehát nem ajtótámasz kategória. Normál böngészési módban most fut 40 perce, nincs gond, de fel kellene melegítenem a környezetét, hogy terhelés alatt is lássam, hogy teljesít.

Jelenleg egy itx házban duruzsol, ahol nincs nagy szellőzés. A táp oldalfala elég meleg volt (még tapintható hőfok, kb 50 fok), a gép a hiba pillanatában oldalfal nélkül működött. Bár a táphiba a gép belsejében is tapasztalható melegedést megmagyarázná, ezért nincs most a kánikulában rjta az oldalfal, mivel még a gépház is szinte izzott.

Konfiguráció:

- i5 4460 + Raijintek Rhea, frissen pasztázott (84 watt) (házfallal aida alapján terhelésen 67-70 fok, anélkül 55 fok)

- r9 270x (emlékeim szerint 140 watt) (teljes terhelésen a gpu dióda 81 fokon tetőzik, fal nélkül 65 fok)

- i darab 8 gb-os ram

- 1 darab ledes 9,2 cm-es hátsó venti és egy darab molexre kötött 12 cm-es első venti

- hdd nincs, 2 ssd fut, szóval más fogyasztó nem található a gépben.

- ház típusa: inwin 901 (itx)

Szóval felkészülve arra az eshetőségre, ha a táp megadja magát, elkezdtem szétnézni az árban már szóba jöhető tápok piacán. A gép fogyasztása 300 watt alatti, így nem nagy teljesítményű atx tápban gondolkodok. Az egyes típusok alkategóriát annyira nem követem, így ha valakinek van tapasztalata, ossza meg bátran. Jobb híján nemzetközi teszteket olvasgatok...

- Enermax 350W TRIATHLOR Eco

(80+ bronz, 88% hatásfok, félmoduláris)

[link]

A gyártó honlapján nincs fent ez a modell.

- Be Quiet 400W System power 8

[link]

- XFX TS 430W (a TS szériáról semmit sem tudok, de magát az xfx-et szeretik a népek használni, úgy vettem észre)

[link]

- FSP 400W HEXA

[link]

- Enermax 500W naxn basic

[link]

(Ahogy olvasgattam cwt gyártmány)

Ha nem szükséges, egy relatíve kisfogyasztású konfigba ennél többet nem ölnék bele.

(A mostani sharkoonon van még 1 hónap gari, meglátjuk, hogy egyszeri eset volt e, vagy sem, félek utóbbi a helyzet)

Előre is köszi.

2016. júl. 13. 22:34
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Egész pontosan a lélektani 16000-es határ alatt kettő maradt.

Az xfx ts 430 wattosa és az enermax 350 wattos triathlor eco-ja.

Utóbbi mellett a fél modularitás szól.

Viszont a 350-esről nincs sehol angol teszt (se német, se magyar...)

2016. júl. 14. 11:24
 12/20 anonim ***** válasza:

TS 430.

Miért?

1. Mindenki ezt mondja. :D

2. Seasonic belső.

3. Nagyon jó hatásfok.

4. Kiváló védelem.

5. Magyar pénztárca barát. :D (bár külföldön tuti csak egy 10-es lenne vagy még annyi se...)

2016. júl. 14. 12:33
 13/20 anonim ***** válasza:
A 300W-s ecoról vannak tesztek, ugyanaz az alapja, csak nagyobb kapacitású cuccok vannak benne.
2016. júl. 14. 12:43
 14/20 A kérdező kommentje:

Egy kis érdekesség:

TS 430W, azonosító is stimmel:

Aqua.hu 13690, 1 év gari

Pcx.hu 12268 ft, 3 év gari

Nem kis különbség.

Bevallom, nem kicsit hajlok az Enermax felé, nálam sokat számít minden kábel.

Így ha jól értelek titeket, mind az xfx ts verzió, mind az enermaxos nyugodt szívvel megvehető.

A saját és a [link] kalkulációk alapján meg benne vagyok a 300 watt teljes fogyasztásban.

2016. júl. 14. 14:48
 15/20 A kérdező kommentje:
A TS lett megrendelve hosszas gondolkodás után. Köszönöm a segítséget.
2016. júl. 14. 21:39
 16/20 anonim ***** válasza:

te tudod.

lehet semmi baja a tápodnak, akkor most kidobtál 12E-t. kérdeztem, hogy pörög-e rajta a venti rendesen ha már ennyire melegszik, de nem válaszoltad meg.

helyedben ha már váltok, akkor egy 400W straight power egy gyenge szellőzésű házba, a mostanit meg használtan eladnám.

remélem segítettem :)

2016. júl. 14. 21:51
 17/20 A kérdező kommentje:

Pörög a venti rendesen, viszont szinte izzik terhelés alatt a táp burkolata.

Ha csak netezek, hideg, minden rendben, de amint kap egy játékot, ezáltal komolyabb terhelést, 10 percen belül 60 fok fölé szökik (tapintásra) a burkolat hőmérséklete. Odabent még melegebb lehet.

A venti lamellák rendsen mennek, nincsenek sem belassulva, sem elakadva.

Anno hasonlót egy gigabyte tápom csinált még régebben, de abban elpukkant vakító fénnyel egy kondi, nem sokkal a tünetek megjelenése után. Itt ilyet nem tapasztaltam eddig.

Korábban is itx házban volt (xigmatek nebula), de nem volt ilyen melegedése még fél napi játékot követően sem.

2016. júl. 14. 22:31
 18/20 anonim ***** válasza:
nincs annak semmi baja csak kánikula van és meleg levegővel kevésbé hatékony a hűtés.
2016. júl. 14. 22:35
 19/20 anonim ***** válasza:

Meleg levegővel, de akkor se szabadna ilyen melegnek lennie, főleg, akármennyire is a házból szívja a levegőt, de alul helyezkedik el, és ott nem 40 fokos a levegő....

Garanciáztatás?

Megtörtént?

2016. júl. 15. 00:46
 20/20 A kérdező kommentje:
A gari e hònap 4-én jàrt le :/
2016. júl. 15. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!