Miért viselkedik így a GPU ventilátor?
Meglett csinálva GPU (meglett sütve). Minden tökéletesen megy, de ha kilépek a BIOS-ból, vagy újraindítom a gépet, akkor a GPU ventilátor leáll! (a BIOS-ból, ha kilépek, akkor tudom, hogy újraindul)
De ha a gépet rendesen elindítom, akkor megy rendesen a GPU ventilátor! Hozzáteszem SYSTEM-FAN-os a GPU venti, így kipróbáltam, hogy ami a gép oldalán van SYSTEM-FAN-os ventilátort kicserélem a GPU-val. Ugyanaz lett az eredmény! Mit tegyek? Kontakthiba?
Videókártya típusa: NVIDIA GT 9600
SYSTEM-FAN(GPU): ISMERETLEN
SYSTEM-FAN(OLDAL): PRIMECOOLER DC FAN MOTOR PC-8025L12C
TÁP: POWER Pentium IV & PFC MODEL: LC6420 VERSION: 2.0
Vac~ VOLTAGE CURRENT FREQUENCY
INPUT 230V 4A 50Hz
Vdc +3.3V| +5V| +12V1| +12V2| -12V| -5V
MAX DC 30A | 28A| 14A | 15A | 0.8A |0.5A
| +5VSB| BLK| GRN| GRY
| 2.0A | COM| PS-ON|PG
Alaplap: GIGABYTE GA-EP31-DS3L
Processzor: Intel Pentium Dual Core E6600 Woldfale
Ram: 0-2-1-1 4GB
Segítsetek! :)
OUTPUT
Azt állítja a haverom, hogy kössem be 12V-ra! Piros a +
Fekete a -
Van itt sárga is fekete is piros is!! Hogyan kell bekötni fixen 12V-ra? Nem értem!
Az a táp nem egy megbízható márka!
De a VGA-ra visszatérve. Nem a saját csatlakozóját használja, hanem az alaplapét? Ha igen, akkor jó lenne ha mutatnál egy képet a BIOS-nak arról a részéről, ahol a venti beállítások vannak.
én azon a sütögetett kártyán gyorsan túladnék,amíg még megy és lehet érte pénzt kérni.
most komolyan,8-9ezer forintért lehet venni már tök f sza HD 5770-eket,azért az nem egy kategória,ennyiért meg vicc.vettem egyet az öreg vasba is mamámékhoz,Athlon II-es mellett szépen dolgozik.
na jó persze,ezt csak azért írtam,hogy kevés pénzért is lehet már jókat venni.sokszor erősebb az általam említett kártya például.
egyébként meg ha nem high-end a kártya,akkor lehet csinál olyat,hogy ha egy bizonyos hőfok alatt van,akkor lekapcsolja a ventit.bár nemtudom,ez akkor még nem volt jellemző...ha biosból megy,akkor az alaplap tudja kapcsolgatni,ugye ő azthiszi,hogy egy ház fan van rajta,így ha bizonyos alkatrészek elég hűvösek(chipset,stb) akkor az is ki tudja kapcsolni.
tpá 12V-ra rá tudod kötni,de az mocsok hangos lesz,mert maxon fog járni folyamatosan.én ház fant kötöttem az 5V-os ágra,az csöndes és teszi a dolgát,viszont terheléskor meg lehet nem lesz elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!