Megéri kikapcsolni a PC-t minden este?
Arra lennék kíváncsi hogy megéri kikapcsolnom minden este a pc met vagy elég megnyomnom az alvást és kész is.
Van neki vmilyen hátránya ilyesmi?
Mennyit ehet ilyenkor a gép ? (alvó módban)
A ramok élettartama nem csökken ?
már a suspend sem éri meg, ha kizárólag az élettartamot nézed. nem jó neki, hogy folyton lehűl, aztán pár óra múlva újra bemelegszik.
Persze ha üresjáratos 0% cpuval (1% torrent) is annyi áramot eszik, ami már túlmutat a párévente elhasználódó hardware-eken, akkor megérheti.
Simán megéri.
1. Nem fűti fel a 40 fokos szobát 50 fokra.
2. Nem zúg, jobban alszol.
3. Kevesebb (szinte nulla) áramot fogyaszt.
Azért alvás közben sem zúg, meg fűt.
Egyébként én ki szoktam kapcsolni, sőt áramtalanítom az egészet, mert zavarnak este a ledek, meg minek menjen ha ugysem használom. Az ssd miatt kb ugyanolyan gyorsan ébred fel mint kapcsol be, így időt sem spóronék vele
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Minek működjön ha semmi szükség rá?
A budiban sem hagyod égve a világítást csak mert biztos hogy be kell még menned valamikor.
Ipor!
"nem jó neki, hogy folyton lehűl, aztán pár óra múlva újra bemelegszik. "
Normál használat közben pont úgy lehűl, meg melegszik ciklikusan attól függően milyen terhelés éri :-)
Én is áramtalanítom (kapcsolós elosztóval a gépet, monitort, modemet, mindent) minden nap amikor már nem használom.
Pár évente elhasználódó hardverek? Vagy öt éve használom ezt a gépet így (minden előzőt is így használtam).
Semmi baja.
Ráadásul a készenlétben (suspend) vagy alvó állapotban (sleep) hagyott gép és monitor remekül bekapja az összes hálózati túlfeszt ami mondjuk vihar esetén nem túl ritka jelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!