SSD vs HDD? + Hol érdemes venni SSD-t?
Figyelt kérdés
SSD meghibásodásának aránya mennyivel különbözik a HDD-től? Nekem eddig 3 hdd-ből 2 tönkre ment, egyik 3 év után, másik kb. 3-5 hónap után..
Ja és hol érdemes SSD-t venni? boltban v hardverapron?
2016. júl. 8. 18:26
1/7 anonim válasza:
Mivel nincs mozgó alkatrész, a meghibásodási aránya nagyságrendekkel jobb, de ez is ugyanúgy modellfüggő, mint a HDD-nél. Azt kell megérteni, hogy teljesen más a működési elve és más dolgok befolyásolják az élettartamát. Például ha torrentezni fogsz SSD-n és terrabitenyi adatot mozgatsz napi szinten, akkor nyilvánvalóan az is hamar tönkre fog menni.
2/7 A kérdező kommentje:
Aha értem:)
Szerencsére nem ilyen célokra akarom használni.
2016. júl. 8. 19:36
3/7 anonim válasza:
Nekem van egy SSD rendszernek, HDD pedig minden másnak, teljesen jó. 120GB SSD-ből van még 75 giga szabad helyem (Oprendszer Win10 Pro), Egy terra HDD-ből pedig van két partíció, egy 50 gigás, ami egy kis itthoni szervernek van dedikálva, a többi pedig az én saját adataim (zene, játék, film, ilyesmi).
4/7 A kérdező kommentje:
Én is azon gondolkodom, h egy ssd-t veszek rendszernek + az ilyen kisebb alkalmazasoknak, mint peldaul a chrome, stb.
2016. júl. 8. 19:58
5/7 anonim válasza:
Ha gyors a HDD-d, még azt se kell rátenni. Én is figyelek, hogy amit lehet a HDD-re telepítsek, bár az enyém elég gyors (WD Caviar blue)
6/7 A kérdező kommentje:
Nekem is olyan hdd-m van :)
2016. júl. 8. 20:25
7/7 anonim válasza:
Nem kell az SSD-ket félteni, már rég kiforrott a technológia. Rendszer, programok, ha ráfér akkor a játékok is, minden mehet SSD-re. Kivéve a bazi nagy és sebességet nem igénylő cuccok pl. filmek. Illetve ahogy a pénztárca engedi a méretezést.
Nézheted aprókon, de figyelj rá hogy sokan pár ezressel adják csak olcsóbban, mintha boltba vennéd. Na azt kenjék a hajukra. Nem olyan veszett drága ma már egy 120-as SSD újonnan se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!