Azt halottam,hogy a 4x4-es hatékonyabb mint a 2x8-as, ez igaz? Mert most szeretnék a gépemen fejleszteni, és erre kíváncsi vagyok. Nem tudom,hogy számít-e de ez az alaplap van: ASUS MAXIMUS VIII HERO
Nem mondanám, hogy bármit számít. Előbbi mind a 4 slotot elfoglalja, utóbbi csak kettő. utóbbi esetben bővíthető marad. Teljesítménybeli különbség nem megfigyelhető.
2016. júl. 6. 02:08
2/6 ThodEE GoD válasza:
4es modulból jobb időzítésűek vannak, ha később nem akarsz fejleszteni akkor 4*4, ha későbbiekben lesz még ram bővítés akkor 2*8, Játékok és mindennapi használat során pár megahertzet vagy 1-2 léptéknyi időzítés különbséget észre se fogod venni .
2016. júl. 6. 02:09
3/6 anonim válasza:
Talán az X99-es lapok tudnak csak DDR4 4 csatornás módot.
Tehát a te lapod csak 2 csatornás módot tud, nem származik előnye a 4x4 vs 2x8-ból.
Ami a 4x4 hátránya:
-kicsit drágább
-nagyobb esély, hogy valamelyik meghibásodik
-cpu hűtésnél bezavarhat a 4 modul, ha kicsit magasabb ramokat veszel
és a legfontosabb:
-szerintem kevésbé lesz eladható a 4x4GB. Olyan lesz, mintha most el akarnál adni egybe 4x2GB DDR3-at.
2016. júl. 6. 02:40
4/6 anonim válasza:
Időzítés nagyon nem függ a chipektől, sőt egyre kevesebben fogják nagy gépbe venni a 4 gigás modult, így a tuningos ramoknál is inkább a 8 gigásokra fognak rámenni.
2016. júl. 6. 02:43
5/6 anonim válasza:
Kisebb memóriamodulokat könnyebb tuningolni, ezért abban az esetben a 4x4GB jobb, viszont lemondasz a költséghatékony bővíthetőségről.
2016. júl. 6. 06:10
6/6 anonim válasza:
Hát nem tudom, szerintem az, hogy 4 modul terheli a vezérlőt az többet nyom a latba, mint a kapacitás.
Egyébként miért könnyebb tuningolni a kisebb modulokat? HWBot ranglistán ugyanannyi 8 gigás modul van, mint 4 gigás, sőt top 5 talán mind az jelenleg.
Az a lényeg, hogy jó chipeket válogassanak, és a gyártók már valószínűleg a 8GB-os modulokra koncentrálnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!