Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A 3 közül melyik laptopot...

A 3 közül melyik laptopot vegyem meg?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

Emellett azt szeretném még tudni, hogy mennyire megbízhatók ezek a márkák (Asus, Acer, Lenovo)? Vagy ez ilyen árnál már nem igazán lényeges? Főleg egyetemre lenne a laptop (BME gépészmérnök szak) és néha játszanék is vele, és azért a viszonylag új játékokat jó volna ha vinné (pl. FIFA 16)

2016. júl. 1. 23:38
1 2
 11/13 BM-Striker ***** válasza:

3d tervezőprogramokhoz azon a szinten, amin egyetemen a hallgatók használják nem kell semmi különösen erős hardver. Egy sima 2 magos mobil i5 iGPU-val is bőven elég erre.

Egyébként is 99%-ban a laborban fogsz dolgozni velük viszonylag öreg gépeken.

Professzionális szinten, meg amúgy professzionális VGA fog kelleni hozzá (Quadro/FirePro).

Ha meg majd dolgozni fogsz, a cég fog egy megfelelő munkaállomást biztosítani.

Én értem, hogy te szeretnél egy jó erős notebook-ot, amin jól lehet játszani is, de egy egyetemre cipelt gépnél ezek nem túl fontos szempontok.

Ez pl jól hordozható, FIFA 16-ozni lehet vele, és elég erős arra, hogy gyakorolj 3d tervezést.

(RAM-on bővíteni kell, és HDD helyett SSD-t berakni)

[link]

2016. júl. 3. 00:53
 12/13 anonim ***** válasza:
Igazából nekem van egy nagyon régi háztervező programom (3d-s), és a 15 éves P4-esen futott (de nagyon régi, régebbi gépen is menne). Nyilván azok a programok, amiket te fogsz használni, magasabb erőforrásigényűek lesznek, de nem kell emiatt egy hordozható munkaállomást venni. Én a Latitude-re szavazok.
2016. júl. 3. 10:06
 13/13 anonim ***** válasza:

Felesleges ilyen erős gép, ha csak a 3d tervezőporgik miatt veszed. Nekem annó egy i3-as, integrált VGA-s gépen elfutott (és nem csak futott, igazából semmi hátránya nem volt, ment rendesen). Persze, ha azt mondod, hogy sokáig akarod használni és esetleg játékra is kell, akkor vegyél ilyet nyugodtan.

A kérdésre felelve: A lenovot nem ajánlom. Nagyon rossz a magyar szervíz és szeretnek tönkremenni, sajnos én vettem egy gépen, ami olyan hibákat produkált, aminek utánakerestem és rengeteg embert találtam hasonló gondokkal a neten.

2016. júl. 13. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!