Mit szóltok az új rx480-hoz?
Ebben a pillanatban Dead on Arrival.
Ami nagyon szomorú, mert ez tényleg a budget gamer kártyája lehetne.
Az ára túl drága, még a jóval kisebb áfás országokban is sokszor eléri a 290 eurót az ára, vagy 360 dollárt is néhol.
A gtx 970 újonnan garisan jobb, ahogy a r9 390 is. Meg olcsóbb is.
Ha túl sok review lesz amiben nem lesz kiemelkedő, akkor tök mindegy, hogy milyen lesz a custom megoldás bárkitől, már MOST olvasom a fórumokat, a redditet, hogy csomó ember dühös, és inkább vettek gtx 970-et ehelyett a kártya helyett, egy NDA szegő ember reviewje miatt.
Szóval RIP AMD. A gtx 1060 pedig be lett jelentve, nagyon szép 3 Gb Vrammal, ami nagyvalószínűséggel attól még drágább is lesz, mint a rx 480, mert Nvidia.
Érted, a 3.5 Gb már nem elég a gtx 970-nek(az nvidia kikapcsolta a .5 Gb-os modult már rég, hogy ne kavarjon be) akkor majd a gtx 1060-nak biztos elég lesz. Ez csak arra megy ki, hogy vegyél gtx 1070-et a végén.
Szóval a videókártya piac mostmár nemcsak stagnálni, hanem döglődni is fok egy ideig.
jaja, csak áfa, vám, bolthaszna,"készlethiány van, drágább lesz", meg újdonság varázsa extra haszon nélkül
A valóságban drágább lesz kis hazánkban mint a 970
Amint láthatjuk, ugyanúgy teljesít a teszteken, ahogy egy R9 390, régebbi játékok esetében kevésbé jól, modern játékok esetében jobban, úgyhogy azt kaptuk, amit vártunk, egy R9 390 szintű kártyát, optimalizáltabban, olcsóbban.
Egy agyonhúzott Galax GTX970-nel pedig nem kéne összehasonlítani, de azt is lenyomja amd-re hangolt vagy dx12 játékok esetében. Megérte eddig várni és best buy lesz 70-80 ezres szinten.
Utolsó, hol a jó édes isten fa*** hiszel te a 70-80 ezres szintben? Annyiban TALÁN a rx 470-es 4Gb-os verzió lesz.
Már CONFIRMED, hogy 100 ezres árcédulája van Magyarországon ember!
És ez még csak a referencia hűtése, a custom még drágább lesz, olyan 110-115-re saccolhatnék.
Az isteneteket már, hogy folyamatosan dollárból váltotok forintba. Először Euróba kell nézni az árat, aztán rárakni még 27% magyar adót, utána pedig még egy 5-10%-os jó kis kisgeres hasznot.
De már van magyar webshop ahol meglehet venni, ott is 100 ezer a legolcsóbb(MSI).
Ezt már régen kibeszéltük. A vígasz annyi talán, hogy nem csak mi szopunk, nyugaton a nagy igény miatt ott is úgyfelvitték az árát mint a sicc, drágább mint a gtx 970 és r9 390 (mint itthon:D), szóval epic fail, nem csodálkozom, hogy az emberek inkább azokat veszik most.
Ez van, vesztett az AMD, elkell nézni.
Én maradok a gtx 970-nél, jelenleg az egyetlen előnye az rx 480-nak a 8gb-os verzió, mint r9 390-nél.
Később lehet jobb lesz a VR ready miatt, de most nem éri meg. Ami még hab a tortán, jól lenyomta a kártya a gtx 970 árakat is (na meg a gtx 1070 is rásegített), így nekem továbbra is jobb vétel lenne (de már most az van).
Alapjáraton 200 dollár -> Itt azonnal 200 euró, nincs váltogatás. Erre rájön a behozatal (fuvarozás), a behozatali vámolás, a magyar áfa (27%) és persze a boltok haszna, ami szintén 5-15%. Nem hiába már most 100e a 8gb-os verzió.
Az ajánlott fogyasztói ár nem így működik.
Például jelenleg a GTX970 ajánlott fogyasztói ára 265$≈€, ami 76→84 ezer forintot jelent. A kártya pedig megvásárolható 83-85 ezer forintért is már, pedig az előbbi logikát követve 106 ezer forintról kellene indulnia.
Még a GTX980 esetében is olcsóbb az előbbi logika által diktált árnál, pedig az még nem érte el a a legutóbbi árcsökkentés utáni ajánlott fogyasztói árat.
Én pölö örülök neki nagyon! Annak, hogy ismét egy modern kártya jött a piacra sok future-el, amivel nehezen harcol az NV. A lényeg, hogy harcolni kell!
Várom az NV lépését, de van egy sejtésem, hogy AMD-t veszek. Pont VGA a vásárlás soros nálam.
Várok vele míg lejjebb megy az ára és nem jön valami OC verzió az MSI-től vagy Sapphire-től aztán beruházok rá szerintem. Nekem bejön, de valami kint élő ismerőssel vetetem meg. Van bőven aki meg tudja venni odakint!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!