Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes-e monitorként használn...

Érdemes-e monitorként használni egy lapos tv-t?

Figyelt kérdés
Sajnos a tv-n csak HDMI csatlakozó van, de van a videokártyán is HDMI kimenet, tehát fizikailag össze lehet kötni, van kép rajta. A kérdés arra irányul, hogy rongálja-e a szemet jobban mint egy monitor? 26" vagy 28" körüli a tv. Köszönöm!

#monitor #képernyő #HDMI #TV #monitor helyett
2016. jún. 27. 13:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Alapvetően lehet TV-t használni monitorként, én is így teszek, de nekem VGA kábellel van összekötve. Próbáltam HDMI kábellel is összekötni a videókártyával, de okádék lett a kép. Aztán neten utánanéztem, azt írták, hogy átkéne neveznem a HDMI bemenetemet a TV menüjébe PC-re, de nekem erre nem volt lehetőségem, állítólag csak Samsung TV-kkel lehet megcsinálni.

Igaz, újabb LCD TV-ken van olyan, hogy HDMI PC vagy valami ilyesmi kimenet, ha abba dugod a kábelt, akkor tuti jó lesz. De mondom ez attól függ, milyen TV-d van...

2016. jún. 27. 13:17
 2/3 anonim ***** válasza:

mi is használunk tv-t erre sőt nem csak mi más ismerőseim is. egyedül játéknál lehet problémás a lassú válaszidő\képfrissítés de ma már kevés tv olyan küzd ezzel a problémával.

gyakorlatilag jó is a szemnek mert távolabb ülsz tőle és nem az arcodba nyomja a fényt a monitor

kis olvasnivaló:

[link]

2016. jún. 27. 13:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem nincs monitorom. Évek óta TV-t használok erre, először egy 82-es TV-t D-subbal, most már 3 éve egy 116-ost HDMI-vel.

Nem vettem észre, hogy romlott volna a szemem, viszont a hátam nem fáj a görnyedéstől, hála a fotelnak.

2016. jún. 27. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!