Mi ez a RX 480 istenítés ami itt folyik?
Már nem egy kérdésnél láttam, hogy mindenkit leakarnak beszélni a gtx-ek vevéséről. Egyáltalán tudja valaki, hogy fog teljesíteni? Kiment egy pár leak benchmark, meg tegnap 3 gameplay videó ami a kártyával készült, witcher 3-overwatch meg Doom.
Viszont nem tudjuk, hogy megoldják-e a driver problémáikat-e vagy sem. Amúgy az ára is inkább közelíti majd Mo-n a 85-90 ezret a 8Gb verziója, szóval tényleg nem értem ezt a nagy hypeot körülötte itt, azért 90 ezerért én elvárnám, hogy hozzon egy gtx 970 szintet.
Arról nem is beszélve, hogy pár játékot nem tud normálisan futtatni egy AMD-s kártya, pl proci igényes játékokat, vagy MMO-kat. Fényéves külömbség ugyan olyan árkategóriás Nvidia és Amd kártyák között, pusztán a driver overhead miatt.
Utána pedig ne felejtsük el, hogy egy i3 6100-as budget proci is elég egy gtx 970 szintű kártya mellé, viszont egy r9 380 mellé már egy i5 4590 a minimum, de még ott is bottleneckkel a driver (aki nem hiszi, digital foundry is bebizonyította). Akkor már nem is számít, hogy olcsóbb a kártya, ha az egész budgetből nem tud kijönni, mert erősebb proci kell.
Én aztmondom, hogy mindenkit tájékosztassanak TISZTESSÉGESEN, hogy mire képes egy gtx 950 és 60, meg 70 (felette már nem beszélek, mert annyiből már 1070-eket lehet venni), és után csak megemlíteni, hogy lehet lesz egy alternatíva rá. De nem letámadni az embert és aztmondani neki, hogy a gtx-ek a kukába valók.
Majd meglátjuk milyen lesz, addig ne vezessünk hadjáratot az Nvidia ellen, mert ez tény, hogy aki MMO-zni akar, annak Nvidiát kell a mai napig venni, ha nem akar kib***ni magával.
Mielőtt Nvidia fanboy lennék: Én szeretném a legjobban, hogy az AMD visszaszedje magát (a marketing teamje pedig létező dolog lenne, mert amit művelnek az szánalom), és versenyt hozzon, ha jó lesz, megfontolom én is, hogy váltok az én kis r9 280x-emről, de én utánanézek dolgoknak, az itt gépet kérdező emberek nyílván nem.
Itt most arról van szó hogy a Polaris és a Pascal minden várakozás szerint óriási különbséget fog jelenti ár/teljesítményben (mármint sebességben). Nem istenítés zajlik hanem ezen a vonalon azt tanácsoljuk az embereknek hogy várják ki az új kártyákat mert jobban járnak. Még nincs sok teszt de ami van annak alapján ez teljesen egyértelmű. Az RX 480 úgy tűnik hogy a R9 Fury és a GTX 980 szintjén teljesít. A GTX 980 egy ~150e videókártya, az RX 480 pedig talán a fele lesz. És még egy kicsit kevesebbet is fogyaszt. Ezért mondjuk hogy várjatok egy kicsit.
Ugyanígy, ha egy GTX 970 elég, hát akkor várjuk ki milyen lesz az RX 460, RX 470 hátha meg lehet spórolni egy pár tízezer forintot, négy nap várakozást megér.
A válasz egyszerű!
Itt vitatkoztok a semmin...
Míg az nvidia csak diveresen(szoftver) támogatja a dx 12-t és az assinc compute sem megy neki valami jól addig ezt az amd hardveresen teszi. Azaz nincs közbeiktatott program ami lassítana.
Már vannak játékok amik megmutatják a GCN architektúra erősségét még régi kártyákon is mint pl egy hd7870.
A vulkan is jobban fut GCN-es amd karikon(kb azonos stream proci szám mellett).
Ez a jövő.
Pont az történik csak fordítva mint amikor kijött a dx11. Azt az amd nem bírta ezt meg az nvidia kezeli szarul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!