Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HDD hőmérséklet nagyon magas,...

HDD hőmérséklet nagyon magas, vagy még éppen elmegy?

Figyelt kérdés

A gépházam és az alaplapom véges lehetőségei miatt nincs agyonpakolva ventikkel a gép. Viszont marha meleg van, így oldallap nélkül használom. Egy venti hűti a procit az ki is fújja azon nyomban a levegőt hátul. Viszont a vinyókat sehogy sem tudom hűteni, így alapjáraton 38 fokosak, ami még okés. De ahogy játszom egy kicsit, mindegyik (3 hdd+1 ssd) hőmérséklete felkúszik 42-45 fokig. Az ssd-t is beleértve.

Elfogatható ez az érték még? Kihúzzák e ezt a nyarat?

Köszönöm a válaszokat.

2016. jún. 24. 18:31
 1/6 anonim ***** válasza:
72%
Hat, a 45 a meg oke, de picit necces, de ha nem azon vannak egesz nap, akkor okes.
2016. jún. 24. 18:37
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
40 felett már adatvesztés is előfordulhat + le is éghet, szóval nagyon nem jó.
2016. jún. 24. 18:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Jelen pillanatban ha van kint 35 fok, bent a szobában 40, akkor mindenféle extra hűtés nélkül a 45 fokos vinyó nem számít különlegességnek. Ha hidegebb lenne, mint a környezete, ráadásul a befektetett energia ellenére, azzal durván megsértené a termodinamika második főtételét.
2016. jún. 24. 19:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Azért az egy kicsit túlzás, hogy 40+ megöli.

Immár 4 éves a laptop hdd-m, a nyaranta 40 fok alá nem nagyon ment(pedig volt alatta hűtő), és semmi baja

2016. jún. 24. 19:21
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
2. Azert a hdd sentinel is "csak" a 50+ C°-t tekinti "kritikusnak" szoval, nem, a 45 az csak meleg, de nem veszes, foleg akkor nem, ha ezt csak intenziv hasznalat alatt produkaljak.
2016. jún. 24. 20:00
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Az adatvesztést és leégést én is erős túlzásnak tartom 40-45 foknál. Mindenesetre felszabadítottam egy molexet, így sikerült oldalra a ház vázára applikálnom egy 12 centis ventit így alapon 30-33 fokosak játék közben/után 36-38 fokig mennek. Sajnos azonban az ssd-vel nem tudok mit kezdeni. Az valahogy felmegy 40-ig.

Amúgy azt hiszem, ezeknek a hardvereknek a gyártói gondoltak mindenféle körülményre, ahogy utána bogarásztam a neten 70 fokon az ssd-k még hibátlanul képesek üzemelni.

2016. jún. 24. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!