Valaki segítene nekem? . Lent a többi
Arról lenne szó,hogy új gépet akarok venni.MAX 120 ezrem van rá.Internet,Képkezelés,Játék (battlefield heroes főleg)
Videószerkesztés,képernyőfelvevés.
Ne legyen integrált semmi (ha lehet)
Monitor,egér,billentyűzet nem kell!
Minium 2 giga ram és 500gb wincseszter
Ja és legyen rajta windows 7 :).
"Csak..." Azért az sem kevés. amit írtál, az alapján egy nagyon szélesspektrumú felhasználásra szeretnél gépet, ami sajnos nem 100k körüli összeget jelent. Természetesen illik jogtiszta oprendszert venni, ha megteheti az ember, de ilyen kerettel ne gondolkodj ebben. Ha szerencséd van, akkor valamilyen boltban találsz egy előtelepített gépet ennyiért, de ez esetben valószínőleg a teljesítményről kell lemondanod.
Videószerkesztéshez én Core2, 4 GB DDR2 alatt hozzá sem fognék, ha nem muszáj. A RAM-on ne spórolj! 2 GB nem sokra elég, hamarosan úgyis bővítenéd, és 2 GB RAM kb. 5000 Ft-ba kerül. Hangkártyából biztosan elég neked az integrált. Videokártyát 30k körül nézhetsz, azok megfelelnének neked. A HDD-n megintcsak nem érdemes spórolni. Tudod, mi az árbeli különbség egy 320 GB-os és egy 500 GB-os között? Kb. 3000 Ft. Kapacitásban pedig óriási. És tapasztalatból mondom, hogy nem érdemes magadat azzal áltatni, hogy elég lesz, mert úgysem elég sosem. Én most még 1,5-2 TB-on kényelmesen elvagyok, de ez sem tart örökké (bár én full HD videókat vágok).
Ha nem használsz komoly 3D-s alkalmazásokat (FPS játékok), akkor szerintem elgondolkozhatsz i3 és i5 processzor vásárlásán, mert ez esetben eltekinthetsz a videokártyától. De tartsd szem előtt, hogy ezek a rendszermemóriát használják.
Összességében az a véleményem, hogy az általad kitűzött célok sajnos irreálisak a rá szánt összeghez viszonyítva. Ennyiből lehet gépet összerakni/venni, ami jó, és szinte minden hétköznapi igényt kielégít, de olyan extrém alkalmazásokhoz, mint a videoszerkesztés sajnos gyengék lennének.
Azért sok sikert a vásárláshoz! :-)
Ha 150-160ezret rászánnál, akkor nem kéne nagyon válogatni és azon már télleg minden menni highon, mondjuk battlefield heroes megy simán 1gb ramos gépen is.
Biztos nem szánsz rá még 40ezret?? Mert akkor egy olyan konfigot leírok, hogy ihajja csuhajja :P
Na jóvan csak írok egy konfigot. Lesz egy AMD-s és Egy Inteles.
AMD-s:
Alaplap: Gigabyte GA-MA770T-UD3 (19850Ft)
Processzor: AMD Phenom II X4 555 3.20Ghz Black Edition (25125Ft) --> egy belépő szintű négymagos, jó lesz ez még játékra 2 évig és mivel Black Edition, ezért később húzhatod még tovább a procit
Memória: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz (14000Ft) --> ez még idén és jövőre esetleg elég, de később vegyél bele még egy ugyanilyet
VGA: Sapphire HD4850 1GB GDDR3 VAPOR-X (30875Ft) --> nem csak a számokat kell nézni, mert mondjuk ez lekörözi az 5000-es széria sok vga-ját, ja és vapor-x-es, ami hűtést jelent
Merevlemez: Seagate 500GB 7200rpm 16mb SATA2 (11750Ft)--> ez annyi amennyit kértél, több hdd már fölösleges, ez tényleg pont elég
Táp: Corsair VX450W (17500fT) --> megbízható táp, megbízható márkától
És a végeredmény --> 119125Ft --> a többin vegyél kólát
És az Inteles:
Alaplap: GIGABYTE-GA-EP43-UDL3 (18857Ft)
Proci: Intel Core2Duo E7500 2.93Ghz 775 (25838Ft) --> ez egy kétmagos proci, de ez is megállja a helyét.
A többi alkatrész ugyanaz, mint az AMD-s esetében. Ez is kb. ugyanannyi mint az 1. konfig.
Én személy szerint az AMD-set választanám, játékra jobb az AMD és jobb árai vannak és még a procit is tudod majd tovább húzni. Vegyél bele majd még egy ugyanilyen ram-ot.
Jó játékot.
ToMi
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!