Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gyorsformázás? Lassúformázás?

Paracletos kérdése:

Gyorsformázás? Lassúformázás?

Figyelt kérdés

Üdv Van pár darab laptop merevlemezem, wd, toshiba.

Amikor újonnan megvettem őket, automatikusan gyorsformáztam és már másoltam is rájuk az egykori dvd-k tartalmát.

Egy 10 évvel ezelőtti topikban olvastam, hogy új merevlemezt bizony , rend a lelke minbdennek, szépen lassan kell elsőként...

Nagyon nem jó így most akkor?

Érdemes esetleg egyesével lemásolnom róluk a tartalmat, lassúformáznom és visszamásolnom, vagy jó ez így?

2016. jún. 22. 16:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Jó ez így.

G.

2016. jún. 22. 16:08
 2/7 anonim ***** válasza:

Jó ez így, nem kell ennyire óvatoskodni :D

A gyorsformázás és a lassúformázás között anniy a különbség, hogy a gyorsformázás az egész partíción felszabadítja a területet írásra, de maga az adat még rajta marad, csak a rendszer szabad területként veszi számon, és írhat rá. A lassú formázás ellenben miután felszabadította a teljes partíciót, teleírja az egészet szeméttel, és utána újra felszabadítja, így az adat fizikailag is eltűnik róla. Nem akkora nagy kaland, ha nem lassúformázol.

2016. jún. 22. 16:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A gyorsformázás törli a meglévő adatokat (felülírhatóvá válik) létrehozza a fájlrendszer fájljait. A lassú formázás felül is írja ezeket a felülírhatónak jelölt adatokat.

Nade: egy új üres merevlemezen te mit akarsz felülírni? Nincs jelentősége, sem haszna, sem értelme.

2016. jún. 22. 16:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Megnyugodtam, köszönöm! Mindenkinek ment a +
2016. jún. 22. 17:04
 5/7 Hominida ***** válasza:
100%
Ha minden fájlt (mappát) átmásolsz valahová, törlöd, majd visszaírod, akkor pontosan ugyanannyit csinálsz a tárolóbitekkel, mint egy lassúformázás. Ha a lemezen nagyon sokáig álltak a fájlok, ennyit érdemes lehet megcsinálni vele. A MÉLYformázás, ami régen volt, ami a szektorfejléceket és minden egyéb részletet is felfrissítette, a mai lemezegységekkel már nem megy, de nincs is rá szükség.
2016. jún. 22. 22:41
 6/7 A kérdező kommentje:

Vajon meddig tudhatom "biztonságban" az adataimat ezeken a merevlemezeken..?

Duplán kellene tárolni mindent..

2016. jún. 23. 21:32
 7/7 Hominida ***** válasza:
100%

Feltaláltad a biztonsági mentést. :-D

Ha nem tapasztalsz hibajelenségeket, akkor ellesznek még ezek a lemezek egy ideig békében. Ha a szektorok némelyikét másodszorra, harmadszorra sikerül beolvasnia a HDD hardverének, akkor ott romlik a szinkronjel vagy a header, az már gyengülés jele. SMART ellenőrökel ez figyelhető. Addig viszont nincs gond.

2016. jún. 23. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!