Merevlemez nélkül műkődik az sz. Gép?
Persze hogy megy, csak fél óra amíg feláll a rendszer, 10 perc mire megnyitsz egy böngészőt, talán újabb 5 perc alatt egy weboldal címet is be tudsz írni és újabb 2-3 perc alatt be is tölti.
USB 3.0 meg 3.1 adatsebessége messze alulmúlja a SATA3 kábelen átmenő adatforgalmat.
Kérdés, hogy egyrészt hajlandó-e rátelepülni, másrészt elegendő-e az adatátviteli sebesség az operációs rendszerhez.
Bár ma már vannak elég gyors pendrive-ok...
Érdekességként:
Az Android X86 is működik pendriver-ról és elég pörgős.Megér egy próbát.
14:05 Ki is próbáltad netán, vagy az ujjadból szoptad ezeket az értékeket? Átviteli sebességben valóban lassabb az USB, mint a SATA, de nem az a szűk keresztmetszet, hanem a késleltetés. Amiben viszont a pendrive sokkal jobban áll a merevlemeznél. Futtattam már USB 2.0-s pendrive-ról is live linuxot, és ugyan nem volt gyors, de nem is kellett perceket várni, hogy elinduljon a böngésző.
Sőt, a Windows, ha merevlemezre telepíted, külön fel is ajánlja, hogy a gépen található flash-alapú meghajtókat (SSD, pendrive, SD kártya stb.) használja a rendszerfájlok cache-elésére, mivel onnan gyorsabban betölthetőek, mint a merevlemezről, ez a ReadyBoost.
Azt nem tudom, lehet-e konkrétan pendrive-ra telepíteni windowst, de sztem megoldható. Mondjuk akkor már célszerűbb SSD-t tenni a rendszer alá, jobban bírja az ilyen használatot, mint egy pendrive.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!