Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptopot szeretnék venni...

Laptopot szeretnék venni programozásra. A RAM mennyisége számít főként, vagy a processzor is fontos?

Figyelt kérdés

Acer Aspire ES1-131 típusú laptopot néztem ki, 8 GB RAM-ig bővíthető (és később fogom is). A processzora miatt viszont elbizonytalanodtam. Érdemes megvennem?

Egyébként egyetemre, programtervező informatikus szakra kell.

2016. jún. 16. 12:17
 1/9 anonim ***** válasza:
A facebook-nak több ram és cpu kell, mint az egyetemi programozásházikhoz.
2016. jún. 16. 12:54
 2/9 anonim ***** válasza:

Amit az egyetemen fogsz programozni, arra a kutyafarka is elég :D

Eddig a legnagyobb memória-, és processzorigénye egyetemi beadandóim közül egy BigNumber szerkezetet megvalósító programnak volt, annak is csak azért, mert a végletekig teszteltem a képességét. Egyébiránt pár megás programokra kell kb számítani, amik nem esznek szinte semmit.

Amúgy ha komolyabban is akarod egyetemen kívül is használni, akkor attól függ, pontosan mire használod. Ha például virtuális gépen dolgozol sokat, akkor nem árt bele a sok RAM, mondjuk egy 16GB.

Btw, melyik egyetemre készülsz?

2016. jún. 16. 13:35
 3/9 anonim ***** válasza:
A programtervező informatikus egy sima pentium 3-ason is elboldogul 1 giga rammal.
2016. jún. 16. 15:07
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszolat!

ELTE proginfó.

2016. jún. 16. 15:15
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem meg proginfóra kell a normális gép. Egy Visual Studio is nagyon meghálálja, ha nem kőkorszaki alatta a hardver. Konkrétan jártam úgy, hogy egy egyetemi versenyfeladatnál még az i5-5200U is kevés volt a futtatáshoz. Aztán jönnek majd a virtualizálós feladatok, ahol szintén kell erő.

Tehát szerintem inkább költs (a lehetőségeiden belül természetesen) kicsit többet a gépre, később rengeteg szívástól kíméled meg magad!

G.

2016. jún. 16. 15:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Egyetemi szintű feladathoz overkill Visual Studiot használni, IMO :)

Egyébként én is ELTE IK-n tanulok épp, ha van bármi kérdésed, nyugodtan keress meg.

2016. jún. 16. 16:45
 7/9 anonim ***** válasza:

Overkill vagy nem overkill, ha VS-t használ az ember a gyakorlatokon, adnak hozzá licencet, és ebben várják el a beadandókat is, akkor nincs mit tenni. Mondjuk nem is bánom, hogy "rá vagyok kényszerítve", mert elképesztően kényelmes IDE.

G.

2016. jún. 16. 18:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Legfeljebb egy tárgy van az ELTE-n, ahol Visual Studioban JAVASOLT írni a beadandót. Just saying.
2016. jún. 16. 19:40
 9/9 anonim ***** válasza:

Én nem ismerem konkrétan az ELTE proginfóját, nálunk követelmény a VS és nem is igazán értem, hogy miért akarod rábeszélni a kérdezőt egy ilyen szutyokra. Egy 60-70 ezres új géppel csak szopni fog (lassú lesz és adadozós), ez semmire nem elég (Intel Celeron), hamar elavul (2 vagy 3 év múlva egy mire lesz elég?), kényelmetlen (32-es eMMC / jó, asszem árulják HDD-vel is, de hiába engedi a tárhely a Win10-et, lassú lesz) és állítom, hogy ha a kérdező ezt venné meg, akkor fél év múlva már váltana is valami normális laptopra ezt meg dobná el a fenébe.

Azt pedig most kijelentem, hogy komolyabb egyetemi projektre ez a gép alkalmatlan.

G.

2016. jún. 17. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!