Milyen processzort stb vegyek? (lent fontos)
Figyelt kérdés
Nem a "megszokott" értelemben gondolom, hogy mit válasszak. Van egy régebbi asztali gépem, és arra gondoltam, hogy kicsit feltuningolom. Hogy tudom megnézni, hogy milyen processzor, RAM, merevlemez..stb jó bele? (Ha esetleg mást is cserélnék.) A gép adatainál mit kell nézni, aminek az újjal is egyezni kell? Bocsánat a laikus kérdésért, felhasználói ismereteim vannak csak.2015. aug. 6. 21:42
1/8 A kérdező kommentje:
Csak hogy konkrétumot mondjak. A mostani processzor (tudom, régi): Pentium (R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50 GHz 1.90 GHz
Ha veszek újat, minek kell egyeznie, hogy kompatibilis legyen?
2015. aug. 6. 21:46
2/8 anonim válasza:
dd2 ramos gép, cserélni kell mindent
5/8 Trevor. válasza:
Aida 64-el meg tudod nézni, hogy most mi van a gépben. Aztán alaplap pontos típusát beírod google-be, felmész a gyártó oldalára és specifikációk fülön megtalálod, hogy mit támogat. Aztán a támogatás/support fülön megtalálod a processzortámogatási listát és azt is meg tudod nézni, hogy ha új procit akarsz, kell-e hozzá Bios-t frissíteni.
6/8 A kérdező kommentje:
Milyen szakirodalmakat tudnátok ajánlani, hogy ezzel a "gép összeszerelési résszel" tisztában legyek? BIOS, processzorok, memória, alaplap...stb Hol tudnék utána olvasni? Neten is van valami használható? Akár angol nyelvű? (Nyilván először valami alapozó cucc kéne, mert még azok se mennek ezek szerint :D)
2015. aug. 7. 08:36
7/8 Trevor. válasza:
prohardveren van olvasnivaló bőven.
8/8 anonim válasza:
Esetleg egy jó 775-ös procit veszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!