Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Merre menjen a fejlesztéspolit...

Merre menjen a fejlesztéspolitika?

Figyelt kérdés
Nos, van nekem egy csinos kis gépem (i5 4460, 8GB RAM, Asrock Z97 Pro4, FSP Raider 550, Sharkoon VG4-V), egyetlen szépséghibája, hogy nincs benne dedikált videokártya, mivel a keret nem engedte akkortájt. Nyáron tervezem diákmelóval vastagítani a pénztárcát, és szeretnék bele egy jóféle, játékra alkalmas VGA-t is nVidia fronton. 1366x768-as a monitorom jelenleg, ha úgy döntök, hogy nem akarom cserélni, akkor GTX960 4GB, ha azt is fejlesztem FullHD-ra, akkor GTX970 (buksza függvénye). Namármost, erre az esetre már korábban (jó régen, úgyhogy merem feltenni a kérdést megint) kaptam egy olyan választ, hogy a kártyavétel mellé még ajánlatos a tápot és a házat is felújítani. Erre mik az ajánlatok? Kártyából sajnálom, de MSI-fanboy vagyok, úgyhogy az 99% hogy MSI gaming lesz, hiába a legdrágább. Másik kérdés, hogy ugyebár a TN paneles FullHD monitorok olcsóbbak mnit az IPS-ek, soktól esnék el, ha TN panelest vennék? Egyelőre 150-nek számolok, mint max keret, nem számoltam még utána, ténylegesen mennyim lesz.

2016. jún. 13. 18:30
 1/8 anonim ***** válasza:

RX480 most jön 29-én, nem célszerű GTX960/970-t venni, mert pont ezt az ársávot üti ki.

MSI gaminggel nincs baj, elég sokfázisú vrm van rajta, így rendesen húzható. Csak ahhoz ugye kell stabil tápegység és normálisan szellőző ház.

Például NZXT H230 és EVGA G2 550W.

Egy normális TN paneles is nagyon szépen néz ki, belépőszinten szerintem indokolatlan csak a panel miatt +20 ezret költeni. Főleg addig, amíg más hardveren kell miatta spórolni.

2016. jún. 13. 18:41
 2/8 anonim ***** válasza:
A táp elég. TN vs IPS pedig ízlés kérdése. Vitathatatlan, hogy az IPS sokkal élénkebb és valósághűbb színeket ad nagyobb betekintési szög mellett, de ha nem csinálsz olyat ahol ez lényeges (pl grafikai munka) akkor nem feltétel. Én is tn paneles monitorokat használok kódoláshoz meg modellezéshez, ellenben a filmeket ips-es tv-n nézem.
2016. jún. 13. 18:43
 3/8 anonim ***** válasza:
A táp maradhat, ha már egyszer megvan, és nem akarsz tuningolni (bár akkor Z alaplap minek). Monitorból kéne újat venni, legalább Full HD-t. VGA-ból pedig most még nem tudni, nyár vége felé mi lesz a jó vétel. Lesz R9 480, használtan meg olcsóbb GTX 960, 970, ezt majd közvetlenül vásárlás előtt kérdezd.
2016. jún. 13. 18:43
 4/8 anonim ***** válasza:

azért a csinos túlzás (sima i5, z-s lap)

A tápod 970-re is bőven jó, házat akkor cserélj, ha neked nem tetszik.

Illetve: Mi az, hogy nvidia fronton? Nem érdemes csak márka szerint menni. ha 960, ott van az R9 380(x) ami erősebb.

Ezt a kérdést tedd fel, amikor már megvan a pénz. Addig kár gondolkozni rajta.

2016. jún. 13. 18:45
 5/8 A kérdező kommentje:
Z alaplap majd húzható procira való váltáskor lesz, legalább is így lett tervezve. A táp tudom hogy elég, de a megbízhatósága le lett már húzva egyszer-kétszer, ezért filózok, a ház szellőzése úgyszint. Azért Nvidiával szeretnék menni, mert teljesítmény mellett nekem a hűvösség, és főleg a halkság fontos, házcsere részint emiatt is van tervben.
2016. jún. 13. 18:50
 6/8 Lord Hidan ***** válasza:
Nvidiának mi a köze a hüvösséghez meg a halksághoz? Veszel egy Msi gaming rx 480at ugyan úgy hüvös lesz és halk. Ráadásul most mégcsak fogyasztani se fog sokat. Minden téren jobb lenne mint egy gtx 960 vagy gtx 970.
2016. jún. 13. 18:52
 7/8 Lord Hidan ***** válasza:

[link]

Ezt a képet egy Sapphire r9 280X mellett lőttem. Dying Lightól maxon 60fok fölé se ment a videókártya mindössze 35%-os venti használattal (40%-tól kezd lenni egy kicsi hangja de azt sose éri el.) Ráadásul sokkal melegedősebb fajta gyártó szerint 300W-ot is fogyaszthat (bár azt azért kétlem)

2016. jún. 13. 18:56
 8/8 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a tanácsot, majd megnézem a teszteket, hogy hogy muzsikál adott játékok alatt. Nvidiára optimalizált játékokkal szeretnék játszani egyébként (Assassin's Creed-ek és Witcher 3) ami még egy pont a zöldek javára, de ha tudja hozni a teljesítményt az AMD, én örömmel cáfolom meg magamnak is az állítást, hogy az Nvidia jobb mint az AMD.
2016. jún. 13. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!