Megeri latopot vennia helyzetemben?
Igazabol tanacsot szeretnek kerni. Van 1 gamer szamitogepem, de a nyaron alig 1 hetet leszek otthon, a gepet mar jatekra nem igazan hasznalom mert programook rajta. Csak nagyon rotkan jatszok. Gondolkozok rajta higy eladjam e, egy laptopot vegyek e. Mert azt ott is tudnam hasznalni aholeszek.ez esetben kb 310 ezer lenne ra. Vagy ne adjam el a gepet es vegyek csak egy wgyszerubb laptopot 100 ert. Meg tanulo vagyok, de szeptembertol is csak minden masodik heten leszek otthon.
Leginkabb html, php, c++, phyton nyelveken irok. Amilen segedprogramok vannak windowsra azok megvannak macen is? Csak mert ha eladom a gepet akkor macet vennek szivem szerint. Kiveve ha nincsen meg a megfelelo kornyezet rajta. Szerintetek?
Ha szeptembertől gyakran kéne hordozható gép, akkor mindenképp ajánlott egy laptopot venni. Ugyanakkor 100e körül általában csak gyéreket lehet kapni, értem ez alatt főleg az anyagminőséget (hordozgatás esetén ajánlott nagyon figyelni rájuk). Hardware szempontjából i3 processzor és 8 GB RAM alá ne add.
Ami a Mac-et illeti... Ha nem áll szándékodban egyik Apple platformra sem fejleszteni, anyagilag jobban jössz ki, ha valamelyik PC-gyártónál nézelődsz. Kérdésedre megválaszolásához ugyanakkor jó lenne tudni, hogy mit értesz pontosan segédprogramok alatt. Vannak olyan szoftverek, amelyek Windowson és Macen is elérhetők, és olyanok is, amelyek csak egyiken (de alternatíva szinte mindig akad).
A gepet sajnos nem fogom tudni magammal vinni, mert repulovel fogok utazni. Kimegyek nyarra kulfoldre olyan ismeroshoz aki kint el. Ezert gondoltam hogy jo lenne egy laptop. Megneztem ami nekem kelene fejlesztoi kornyezet az van mac en is. A hordozhatosaga eppen ezert lenne jo mert ide oda kell mennem, repulore, vonatra, 1 ev mulva szeretnek teljesen kikoltozni kulfoldre. Szoval hosszabb (3-4 evre) szeretnek gepet venni. Szerintetek milyen notebook lenne szamomra elonyos ?
Köszönöm a válaszokat:)
Sublime Text, XCode, PyCharm, Visual Studio Code, Eclipse, PhpStorm stb, van bőséggel IDE.
Innentől kezdve rajtad áll, hogy OS X-et szeretnél vagy Windows-t (esetleg Linux-ot).
Bár itt azért megjegyzem, hogy Mac-re egyszerűbb Windows-t rakni, mint "sima" gépre OSX-et, ha a jövőben más rendszert is használnod kell.
Én személy szerint a Mac-et preferálom, de mint mondtam, neked kell dönteni. Menj el egy iStyle-ba kipróbálni, hogy milyen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!