Számítógép játékra?
Helló.
Új gép vásárlása előtt állok, és én a következőket néztem össze.:
BE QUIET! Silent Base 800 Window fekete
CHIEFTEC iARENA 600W Táp *
ASUS H170 PRO GAMING
INTEL Core i7-6700
Artic cooling Freezer 7 rev 1 *
HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT HX421C14FBK2/8 Ram
MSI GTX 960 2Gb *
Kingston 120 GB SSD *
LG DVD író*
* Ezek már megvannak.
Egy időt álló gépet szeretnék. Jók lesznek így vagy cseréljek valamit?
Kezd ott hogy a tápot cseréled mert nem biztonságos. i7 játékra felesleges. Persze ha van pénzed megveheted de egy gyenge gtx 960 mellé minek? Amellett egy i3 is meglenne. Én azt mondom add el a videókártyád és használtan vegyél egy gtx 970/r9 390-et. i7 helyett elég az i5 és a tápod is add el cseréld egy normális 450W-osra
Ha házból nem veszel ilyen fölöslegesen drágát akkor kijönne minden
Okés, akkor egy i5 6600 is megteszi?
Táp tudom, hogy gyenge, de azért nem márkátlan, stabil kis táp. Mindenesetre mindenképpen lecserélem.
Én erre gondoltam:
80 Platinum táp. Drága, de erre nem sajnálom a pénzt.
A házat a jó szellőzése miatt választottam, valamint mert tetszik is. :) Tudom, hogy drága, de tekintve hogy évekig kiszolgál majd, akár több konfigot is, azon nem változtatnék.
A Videó kártyát mindenképpen cserélni akarok a későbbiekben, de használttal már gyűlt meg a bajom, ezért mindenképp újban gondolkozok.
Egyenlőre megvárom menyibe fog kerülni egy GTX 1070. Ezért nem jött most a kártya számításba.
Köszönöm szépen a válaszod. Sokat segítettél! Ment a zöld.
Telesen jó az i5 is játék mellé az 1070 mellé esetleg ha videót vágni, renderelni, vr-ozni akarsz akkor mehetne az i7 is
Nem kell ilyen bazi nagy tuningra való táp azért egy minőségi kis 400W-os bőven elég. Alig fogyaszt majd a gép. Te tápodnál se a wattal vagy a márkával van a baj. Hanem pont az iArena nem egy megbízható, stabil táp nincs ellátva rendes védelemmel.
Vagy hasonlót vennék mellé. Bőven elbírná mind2 a konfigot
Igen, néha becsúszik renderelési, vágási munka is. Bár ritkán hozok haza munkát, de megeshet.
Akkor a 2. általad javasoltat rendelem.
Még egyszer köszönöm. :)
Bőven elég a 400w os táp. A processzor 100w ot se fogyaszt a videokártya meg kb 120W ot. 400w untig elég lesz.
És igen az i5 bőven elég lesz vagy 5 évig lazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!