Az a HDD hibája lehet, hogy olykor teljesen balassul a gépem, lecsökken az FPS és laggol szinte minden?
A rendszerről röviden: i3-4150, 8gb RAM, gtx660, W10 EZRX
OP: win10 enterprise 64bit
A RAM nem azonos típus, de ugyanaz a gyártó(Kingston) és ugyanazok a paraméterek. DUAL Channel-ben működik.
Megfigyeltem, ha reggel bekapcsolom akkor este fele már nagyon gyakran előfordul ez a szaggatás, legyen az játék vagy youtube videó, kezelhetetlen lesz és újraindítás segít csak. Néha indokolatlanul felugrik 100%-ra a lemezkihasználtság.
Azért gyanakszom a lemezre mert, ha reggel elindítom mondjuk a Track Mania nevű játékot, ami játék közben is tölt, akkor nincs semmi gond, viszont ha este játszok, akkor már brutálisan laggol, miközben tölt le dolgokat. Konkrétan a hang is lefagy (biztos hallottatok már ilyet).
Már kikapcsoltam ilyen-olyan szolgáltatást, mert korábban utánajártam, de mégis csak megmaradt a probléma.
Vírusírtóm: Bitdefender Total Security 2016
Hard Disk Sentinel szerint: 100% kondíció, átlag hő.: 29C
Mit gondoltok?
ha teljesen belassul a gép, akkor a proci teljesítménye esik drasztikusan, ezt a legtöbb esetben a túl magas hőmérséklet okozza.
Érdemes lenne hőfokot nézni msi afterburnerrel, illetve ha van rá keret akkor 4-5 ezerért egy jobb fajta hűtőt venni rá (cooler master TX evo, vagy deepcool gammaxx 300), esetleg valami hűtőpasztát is (pl mx2).
Egyébként fél hónapja raktam újra az egész rendszert. És azelőtt is volt ilyen probléma.
Infós vagyok egyébként, de komolyan nem értem hogy miért csinálja ezt.
Az okozhat gondot, ha másik merevlemez is csatlakoztatva van?
Azt egy laptopból vettem ki (2,5") SATA2-es, amin a windows van az SATA 3-as
sata2 és sata3 egymás mellett nem jó választás.
Nézd meg, lehet kikapcsol a sata2-es ha nem használod, majd fel kell pörögnie ha arra megy az infó.
Hogy érted, hogy kikapcsol? Leválasztja a HDD-t a gép?
Csak torrentezésre van bent.
Mindegy majd valahogy elleszek vele...ha valakinek még lesz ötlete azt kérem ossza meg velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!