Az új laptopom nem olyan sebességel dolgozik, ahogy kéne neki. Mi lehet az oka?
Ezeknél a szűk keresztmetszet a vinyó. Az 5400 RPM-es laptop vinyók borzalmasan lassúak. Hiába a gyors proci, előbb be kell olvasni a programot a lemezről ahhoz, hogy futtatni tudja. A víruskeresők meg még külön lassítják.
1-2 hét múlva kicsit jobb lesz, miután a superfetch betanulta a programjaidat, de nem sokkal. Szokd meg, vagy rakj bele SSD-t. Csodák nincsenek.
Sajnos az a videókártya harmat gyenge a játékokhoz...
Esetleg még megoldás lehet,hogyha frissited a drivereket a gyártó honlapjáról vagy nézd meg esetleg a vezérlőpultban,hogy nincs-e "akkumlátorkímélő" módban a laptop.
Nem minden cipő kényelmes is, ami új.
Ugyanez érvényes a számítógépekre is..
A kereskedelemben található gépek nagy része általában a "divatos" op.rendszerekre vannak optimizálva. Ez főleg az olcsóbb gépekre igaz.
Ugyanakkor azonban, ezek a gépek más rendszerekben nagyon lassúak is lehetnek (pl. DOS alatt).
Nekem hasonló hardverrel az okozott gondot, hogy a Windows nem szólt a processzornak, hogy "Hé, kéne az erő", így az játék közben sem nyomta fel az órajeleket, ami miatt persze semmi nem akart rendesen futni. A teljesítménybeállításokban csináltam egy profilt, ahol fixen maxra tettem az órajelet (játék alatt alapból is maxon menne) és ezt nyomom be, ha játszanék.
G.
nem kéne így mennie, egy 840m en minimumon azért mennie kéne rendesen, legalább egy 40 fps-t átlag főleg ha 1366x768 ba játszol
procit nézd meg h maximumon van, megnyitod a feladatkezelőt és teljesítmény panelen belül, nézd meg az órajelet, ha gyanúsan alacsony akkor a energiaellátásban kell maxra rakni a teljesítményt
aztán még van egy olyan ami az én laptopomnál volt, hogy a ventillátor sebességét "gaming" re rakni, bár ez nem mindenhol opció
de mielőtt még állítgatsz bármit csekkold:
feladatkezelő/teljesítmény panel!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!