Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az új laptopom nem olyan...

Az új laptopom nem olyan sebességel dolgozik, ahogy kéne neki. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
pár napja vettem magamnak egy új laptopot, egy Acer E5-571G-77QFet. Windows 10et telepítettem rá, el is kezdtem használni, de feltűnt, hogy kissé lassan nyílnak meg a programok. Miután letöltöttem egy két játékot nyílvánvaló lett, hogy valami nem stimmel - akad az is aminek nem kellene. A laptopban i7-5500U 2.4Ghzes proci van (3.0 Ghzig húzható, bár én ehhez nem értek), Geforce 840M 2 GBos videókártya, és 4 GB RAM. Na most, tudom hogy ez nem egy csúcsgép, kevés a RAM stb, de egyszerűen nem hiszem el, hogy a Rocket Leaguenak, minimum grafikán akadnia kéne ezen, úgy mint a PCmen, ami egy jóval-jóval rosszabb konfiguráció. A GTA V mindent minimumra húzva játszhatatlan még mindig, de közben a feladatkezelőben 14%os processzorkihasználtságot ír. Ebből arra gyanakszom, hogy esetleg valami el van állítva, az oprendszer korlátozza, akármi! és ezért nem használja ki a gépet. Nem akarom elhinni, hogy egy ilyen, friss gépen egy böngészőnek is be-be kell röcennie. Remélem valaki tud nekem adni valami tanácsot, hogy mit tegyek, van e értelme Windows 7re visszaváltanom, ha az segít, vagy legalább valamit, hogy ne kelljen beletörődnöm ebbe.

2016. jún. 5. 22:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezeknél a szűk keresztmetszet a vinyó. Az 5400 RPM-es laptop vinyók borzalmasan lassúak. Hiába a gyors proci, előbb be kell olvasni a programot a lemezről ahhoz, hogy futtatni tudja. A víruskeresők meg még külön lassítják.

1-2 hét múlva kicsit jobb lesz, miután a superfetch betanulta a programjaidat, de nem sokkal. Szokd meg, vagy rakj bele SSD-t. Csodák nincsenek.

2016. jún. 5. 22:07
 2/5 anonim ***** válasza:

Sajnos az a videókártya harmat gyenge a játékokhoz...

Esetleg még megoldás lehet,hogyha frissited a drivereket a gyártó honlapjáról vagy nézd meg esetleg a vezérlőpultban,hogy nincs-e "akkumlátorkímélő" módban a laptop.

2016. jún. 5. 22:09
 3/5 anonim válasza:

Nem minden cipő kényelmes is, ami új.

Ugyanez érvényes a számítógépekre is..

A kereskedelemben található gépek nagy része általában a "divatos" op.rendszerekre vannak optimizálva. Ez főleg az olcsóbb gépekre igaz.

Ugyanakkor azonban, ezek a gépek más rendszerekben nagyon lassúak is lehetnek (pl. DOS alatt).

2016. jún. 5. 22:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem hasonló hardverrel az okozott gondot, hogy a Windows nem szólt a processzornak, hogy "Hé, kéne az erő", így az játék közben sem nyomta fel az órajeleket, ami miatt persze semmi nem akart rendesen futni. A teljesítménybeállításokban csináltam egy profilt, ahol fixen maxra tettem az órajelet (játék alatt alapból is maxon menne) és ezt nyomom be, ha játszanék.

G.

2016. jún. 5. 23:31
 5/5 anonim ***** válasza:

nem kéne így mennie, egy 840m en minimumon azért mennie kéne rendesen, legalább egy 40 fps-t átlag főleg ha 1366x768 ba játszol

procit nézd meg h maximumon van, megnyitod a feladatkezelőt és teljesítmény panelen belül, nézd meg az órajelet, ha gyanúsan alacsony akkor a energiaellátásban kell maxra rakni a teljesítményt

aztán még van egy olyan ami az én laptopomnál volt, hogy a ventillátor sebességét "gaming" re rakni, bár ez nem mindenhol opció

de mielőtt még állítgatsz bármit csekkold:

feladatkezelő/teljesítmény panel!!

2016. jún. 6. 01:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!