Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asztali PC-t vennék, mi lenne...

Asztali PC-t vennék, mi lenne a megfelelő setup?

Figyelt kérdés

Sziasztok asztali PC-t vennék, aki ért hozzá, az írhatna nekem egy setupot, annyit kérnék, hogy legalább 1 terra hdd és 240 gb ssd legyen benne.

Gamelésre használnám, meg persze a 4k filmek.

360 ezerig.

2016. máj. 31. 22:21
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

Nos, mint leírtam, szeretek egyszerre több dolgot futtatni, mivel 2 monitorom van kiterjesztve, van hogy megy film és játék egyszerre, de ha épp nem megy film akkor simán fut a böngésző meg zene meg ts.

Volt hogy streameltem is. Hearthstone-t meg LoL-t de azóta már eltelt pár év és nem bírja úgy a gépem.

2016. jún. 2. 22:15
 32/36 anonim ***** válasza:
Hearthstone és lolhoz még egy pentium is sok, de ha valami nagyobb játék lesz ilyen felhasználás mellett, akkor ott hasznos lesz az i7.
2016. jún. 3. 08:14
 33/36 anonim ***** válasza:

Nem a netezés és a filmlejátszás fogja leterhelni a gépedet, hanem jórészt a játék. Ezzel kell számolni. A 4k lejátszást nem tudom relevánsan letesztelni, mert egy régebbi i5-öm van, de valószínűleg nem jelent problémát az sem. (Meg amúgy attól is függ, honnan nézel 4k filmeket. Torrent oldalakon max. angolul találsz magas bitrátájú 4k filmeket, magyarul szinte biztosan nem; Netflix és társai meg alacsony bitrátával dolgoznak)

A játékoknál pedig csak most kezdenek szállingózni azok a játékmotorok, amik valamennyire jól skálázódnak 8 szálra.

itt egy teszt, ami elég jól tükrözi a helyzetet:

[link]

És ezek még viszonylag processzorigényes és jól megcsinált játékok. Egyszerűen ha jól skálázódik is a játék 8 vagy több szálra, akkor is GPU limited lesz.

2016. jún. 3. 13:00
 34/36 A kérdező kommentje:

Értem. Akkor most összességében milyen gépet is vegyek? (setupra értem //egér,bill,monitor nem kell)

Köszi a segítségeket.

2016. jún. 3. 13:52
 35/36 anonim válasza:
Én egy H97-es alaplapot, i7-es procit és gtx980-at javaslok. Tápból jó minőségűt, 600W körülit, jellemzően 35-40 körül van az áruk. Memóriából 8 gb elég, a többit meg egyszerű hozzárakni, ami neked tetszik.
2016. jún. 4. 22:15
 36/36 anonim ***** válasza:

A biztos pontok:

RAM: Corsair 8GB Vengeance LPX DDR4 2133MHz CL13 KIT CMK8GX4M2A2133C13

HDD: WD10EZEX 1TB

SSD: Samsung 850 Evo 250GB

CPU: i5 6500

TÁP: FSP Hyper 500 - 5 év gari, FSP bél, 38A-t ad le egy ágon és eléggé olcsó

És akkor ami szubjektív (mekkora házat akarsz, milyen stílusban, kell-e plexi oldallap, melyik botlban veszed):

HÁZ: pl. Zalman Z11-ek, Zalman Z9/Z9 Neo, Corsair Carbide 200R vagy 300R, Fractal Design házak is jók (én egy Fractal Core 3000-ret használok pl.).

Ha kisebb házat szeretnél (micoATX) jó minőségben, akkor ott már kisebb a választék és általában drágábbak is. Ezt találtam, ami jónak tűnik:

Fractal Design Define Mini

Ezt nézegesd át:

[link]

CPU HŰTŐ: LC Power LC-CC-120 (ismerem a kisebbik társát, szerintem best buy), DEEPCOOL Gammaxx 300 (ezt is gyakran ajánlják, más nincs is nagyon ebben az árban), amit nem(!) ajánlok: Raijintek Themis

LAP:

microATX méret - Asrock H170M Pro4

ATX méret - Gigabyte GA-H170-D3H

VGA (csak attól függ, mennyit szánsz rá):

GTX 970 vagy GTX 1070

Ugyanannyival tud többet, mint amivel többe fog kerülni. 1080p-hez, vagy kisebb gépignyű játékok (cs, lol, wow, stb.) mellé 970, 1440p-hez 1070 (4k játék mindegyikkel felejtős).

2016. jún. 4. 23:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!