Miért nem működik 1920x1080 felbontással a PC monitorom, ha eddig működött? Miért van az, hogy néha működik HDMI kábellel a rákötött TV, de többnyire nem?
A helyzet a következő:
Win7-es, 64bit-es oprendszer;
AMD Radeon HD 7800 adapter;
Intel Core2 Quad CPU;
az alap monitor Samsung 2333HD;
néha pedig szeretnék úgy filmezni, hogy HDMI kábellel összekötöm egy SAMSUNG Smart TV-vel.
Rendszeresen felmerülő, bosszantó hiba, hogy a tv-n a HDMI nem lát semmilyen jelet. Pár perces ki-be dugdosás után aztán mégis lesz, és filmeztehtünk, hurrá.
Tegnap épp egy ilyen kálváriám volt amikor a PC újabb évszázadot fejlődött vissza, mert már nemcsak a tv-re nem küld jelet de a aját monitorjáról is eltüntette a full HD felbontást. Tehát eddig mindig megvolt neki az 120x1080 képernyőfelbontás, most ez az opció teljesen eltűnt! Nézhetem 1600x1200 vagy 1440x900 módban, ronda pixeles pacsniként. Tudom nagyobb problémája is van a világnak, de nekem kezd rohadtul elegem lenni. Elvileg nem kéne rohadt számítógépszerelőnek lennem ahhoz, hogy néhány kábel dugdosásával minden magától működjön, és az eszközeim sem vízözön előtti matuzsálemek, melyeknél érthető lenne a folytonos hibajelenség.
Tehát mit tegyek, mielőtt kihajítom az egészet (na jó a tv-t nem) az ablakon?
Még szép hogy az új hdmi-vel nézd meg.
Aztán ha azzal sincs változás, távolítsd el az eszközkezelő alatt a drivereket és rakd fel őket újra. Aztán telepítsd a catalyst control centert újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!