Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a baj a számítógépemmel?

Mi a baj a számítógépemmel?

Figyelt kérdés
Internetezek és hirtelen befagy a gép majd becsíkozódik és vibrál a kép...Próbáltam drivereket frissíteni de semmi eredmény. Kipróbáltam hogy csinálok egy screenshotot és azon a képen viszont minden rendben volt. Lehet hogy talán a VGA csatlakozóival van a baj? Érdekes még hogy kipróbáltam elindítani a Skyrimet ami eddig maxon futott most kiírta az indítás előtt hogy medium beállításokra állította be magát. Percekig töltött és akadozott közben,máskor 10 másodperc alatt indul el a játék. Valaki tud segíteni? Teljesen tanácstalan vagyok.

2016. máj. 28. 01:06
 1/10 A kérdező kommentje:
És eddig 2 monitort használtam 1080p-ben most viszont csak egy monitort enged használni a gép es a felbontási beállítások közt nincs 1920x1080-as opció.
2016. máj. 28. 01:09
 2/10 anonim ***** válasza:
kéne az egész gép specifikációja.. viszont valószínűleg túlmelegszik a kártyád rosszabb esetben nemsokára meg fog halni
2016. máj. 28. 01:15
 3/10 A kérdező kommentje:

ASUS P8Z69 DELUXE alaplap

Intel Core I5-2500K 3,30GHz

NVIDIA GeForce GTX 560ti

Windows 10

Tápom 650W ugyhogy nem hiszem hogy az lenne a problem.

Ha viszont a videokartya a ludas az nem lenne akkora gaz mert jovoheten veszek ujat (ASUS STRIX GTX960 4GB)

2016. máj. 28. 01:30
 4/10 anonim ***** válasza:
A tápegység pontos típusa kell, a dobozra írt teljesítmény senkit nem érdekel.
2016. máj. 28. 01:35
 5/10 A kérdező kommentje:
Chieftec 650W CFT-650-14CS
2016. máj. 28. 01:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Az a táp selejt, ha veszed az új videókártyát, akkor legyen egy tápcsere is.
2016. máj. 28. 07:08
 7/10 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerűen megtudod, hogy videokártya hiba-e, ha kiveszed a kártyát és az integrált videovezérlőre kötöd a monitorokat. Ha működik, akkor az. De ha úgy is cseréled, akkor nincs mit orvosolni.

A tápegység veszélyesnek minősül, mert az elektromos zajszintje szabványon kívül esik, ami hosszútávon károsíthatja az alkatrészeket. Aminek lehet az az oka, hogy károsodott a videokártya.

Ez egy ok. Természetesen ez inkább magasabb teljesítményen tapasztalható, GTX960-nak jelentősen alacsonyabb a fogyasztása és ha semmit nem tuningolsz, sőt, lentebb veszed a feszültségértékeket, akkor >esetleg< megtarthatod a tápegységet.

2016. máj. 28. 12:46
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Ugyis elviszem a gépet szakemberhez hogy a kártyát beszerelje, akkor megkérem hogy a tapegysegnek is nezzen utána. Van esetleg olyan táp amit kifejezetten tudnátok javasolni ehhez a konfighoz? Kb mennyi pénzembe fog kerülni?
2016. máj. 28. 13:52
 9/10 anonim ***** válasza:

Mint mondtam, így már nem lesz kötelező, de 10 ezertől már kaphatóak normális tápegységek. Például ezek:

Antec VP

BeQuiet! System Power 8

Chieftec A80 (CTG)

Chieftec Force (CPS)

Cooler Master B

Cooler Master GX New Storm

Corsair CX

DeepCool Aurora

Enermax MAXPRO

EVGA Bronze

FSP Hexa+

FSP Hyper

Seasonic ECO

Super Flower Amazon

Thermaltake Smart SP

Xigmatek Maverick S

Xilence Performance "A"

Zalman GLX

Videokártyához pedig ne hívj szakembert, mivel csak ki kell venned és be kell raknod. Lehetetlen elrontani.

2016. máj. 28. 14:13
 10/10 anonim ***** válasza:
ezért nem érdemes szakemberhez vinni de ha nem bízol magadban tedd.. egyébként az egész annyi hogy letörlöd a jelenlegi videokártya illesztőprogramját leállítod a gépet kiveszed a kártyát(kicsavarod a csavart és figyelsz hogy a sín-nek van-e valami műanyagja ami fogja a kártyát ha kell azt arrébtolod\megnyomod etc) fogod az új kártyát beteszed becsavarozod rákötöd a tápot ha kell és indulhat a gép.. ezután felteszed az új kártyának a driverét és kész.. ha tápot szeretnél cserélni akkor a corsair cx430 vagy talán XFX 450W P1-450S-X2B9 (pro) tápegység elég jó lenne a gépbe ezek aránylag olcsóak és már képviselnek egy minőséget.. viszont ha tényleges szakember(aki ért is hozzá és nem csak a pénzedet akarja) akkor remélhetőleg tud neked normális tápot ajánlani..
2016. máj. 28. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!