Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Apu-s processzor és annak...

Apu-s processzor és annak gpu-jának memória sebessége?

Figyelt kérdés
Sziasztok, a problémám az lenne, hogy van egy közel két éves asztali gépem amiben egy amd a6 6400k-s processzor van egy ddr3-as rammal ami 1600mhz és a benne lévő gpunak a memoria sebessége csak 800mhz amit nem értem miért nem 1600mhz. Szóval ez normális dolog, vagy nekem kéne valamit állítanom rajta? A Biosban volt egy olyan h dram frekvency azt autoról átállítottam 1600-asra hátha az tartozik a gpu-hoz, de ugyan úgy 800mhz maradt ötletek?

2016. máj. 26. 18:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Mi van?

Na, most akkor a RAM sebességét nem érted, miért 800 MHz vagy az IGP-vel van problémád?

2016. máj. 26. 18:56
 2/4 P.O.C. ***** válasza:
Jól írja ki. DDR -nél duplán számolunk. A valódi órajel 800 Mhz, ami effektíve 1600 Mhz.
2016. máj. 26. 19:13
 3/4 A kérdező kommentje:

ahjj...

Képzeld el van 4gb 1600mhz-es ramom és a processzor beépített vga-jának memóriájának elvileg 1600mhz-en kéne müködnie, de csak 800mhz-en müködik (lehet én tudom rosszul de pont azért kellenek a gyorsabb ramok apu-hoz, mert annál gyorsabb lesz a memoriája.)(egyébként ugyan ezt írtam le fent is, de ha még most se értelmezed szerintem hanyagold a kommentet itt.

2016. máj. 26. 19:16
 4/4 A kérdező kommentje:
2. válaszolónak köszönöm szépen.
2016. máj. 26. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!